Τρίτη, 08 Μαϊος 2012 10:28

Ο πρώτος δίσκος των "Roundlights" στο 5ο Live Festival στα Παπλωματάδικα

Γράφτηκε από την
Ο πρώτος δίσκος των "Roundlights" στο 5ο Live Festival στα Παπλωματάδικα



Συνέντευξη στη
Γιούλα Σαρδέλη

Τον πρώτο τους δίσκο παρουσιάζουν αυτή την Κυριακή οι "Roundlights" στο 5ο Live Festival στα Παπλωματάδικα του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας.
Οι "Roundlights" είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πιο αξιόλογες ροκ/γκάρατζ μπάντες και αυτό που λέμε... δικά μας παιδιά, αφού 3 από τα μέλη της κατάγονται από τη Μεσσηνία. Τον ομώνυμο δίσκο τους, καθώς και διασκευές πολλών άλλων γνωστών κομματιών, θα ακούσουμε στη συναυλία της 13ης Μαΐου από τον Παναγιώτη -Τακ- Γιαννακόπουλο και την παρέα του... Με αυτή την αφορμή, ο ίδιος μίλησε πριν από λίγες μέρες στην "Ε".

- Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο όπου οι "Roundlights" παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο... Μετά από πόσα χρόνια;
«Η ιστορία μας ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2007 που πήγα να σπουδάσω στη Θεσσαλονίκη. Τα υπόλοιπα παιδιά έπαιζαν ήδη κι εγώ προστέθηκα στην πορεία στην μπάντα τους».

- Και μάλιστα σε μια μπάντα με πολλές... μεσσηνιακές παρουσίες.
«Ναι, ο Νάσος ο Τομαράς και ο Γιάννης ο Αδαμόπουλος είναι από εδώ. Μάλιστα κάποια στιγμή ο Νάσος είχε ρίξει την ιδέα να πάμε να ηχογραφήσουμε στο υπόγειο του σπιτιού του στο χωριό του, το Κυνηγού Πυλίας!».

- Μίλησέ μας λίγο για την παραγωγή.
«Είναι μια παραγωγή που στηρίζεται σε εμάς, "do it yourself" δηλαδή, και στην οποία βοήθησε ο ηχολήπτης μας ο Βασίλης Καρκαβίτσας».

- Δύσκολο το να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τη στιγμή που πρέπει εσείς να επωμιστείτε τα έξοδα;
«Δύσκολο, αλλά στη φάση που είμαστε ήταν μονόδρομος. Υπάρχουν labels που μπορούν να σε βοηθήσουν να γράψεις, αλλά από την άλλη θέλαμε να έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο στα πάντα. Εχουμε εμείς την επιμέλεια από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα και στα γραφικά και στο σχεδιασμό».

- Τι τραγούδια περιλαμβάνει το ομώνυμό σας άλμπουμ;
«Γράψαμε 13, αλλά στο δίσκο βάλαμε 9. Είναι όλα με αγγλικό στίχο. Αυτό προκύπτει κυρίως από τη μουσική που ακούμε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι τέτοια τα ακούσματά μας, τέτοιοι στίχοι μου βγαίνουν κι εμένα να γράψω».

- Πού το βρίσκουμε το cd;
«Εχουμε κάνει τη διανομή μόνοι μας σε μεγάλο βαθμό. Στην Καλαμάτα το βρίσκει κανείς στο μπαρ "Barfly". Στην Αθήνα το βρίσκει κανείς σε δισκοπωλεία στα Εξάρχεια. Υπάρχει πάντως και η σκέψη κάποια στιγμή να παρουσιάσουμε αυτή τη δουλειά και σε βινύλιο».

- Πού σκοπεύετε να παρουσιάσετε το δίσκο, εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όπου ήδη έγιναν τα release parties;
«Σε διάφορες πόλεις... από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν και εμφανίσεις σε φεστιβάλ στο εξωτερικό, κοντά σε άλλες μπάντες με τις οποίες έχουμε συνεργαστεί».

• Παρακολουθήστε την πορεία, τα live και τα νέα των "Roundlights" μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook "ROUNDLiGHTS".


NEWSLETTER