Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 11:14

Κυκλοφορεί "Το ακατοίκητο νησί" της Μαρίας Κρασοπούλου με το Νίκο Ζούδιαρη

Γράφτηκε από την

 

Κυκλοφορεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το τραγούδι της νεαρής Καλαματιανής μουσικού Μαρίας Κρασοπούλου "Το ακατοίκητο νησί", το οποίο ερμηνεύει η ίδια με τον καταξιωμένο Νίκο Ζούδιαρη.

Η Μαρία είναι ένα από τα παιδιά που τελείωσαν το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και τώρα σιγά σιγά ανοίγει τα φτερά της με σταθερά βήματα και σεμνή παρουσία. Η δουλειά στην οποία συμμετέχει, έχει τις υπογραφές πολύ σημαντικών ανθρώπων, που έχουν βάλει το δικό τους στίγμα στην νεότερη Ελληνική μουσική.

Το τραγούδι της ανήκει στο δίσκο του νέου συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου με τίτλο ''Σε τόπους που δε ξέρω''. Πρόκειται για μια παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη με μουσικούς όπως είναι ο Μανώλης Καραντίνης, ο Νίκος Αντύπας, ο Ηρακλης Βαβάτσικας και άλλοι εξίσου σημαντικοί. Οι ερμηνευτές του δίσκου είναι ο Λάκης Χαλκιάς, η Φωτεινή Δάρρα, ο Νίκος Ζούδιαρης και ο Απόστολος Ρίζος. Οι στίχοι του τραγουδιού της Μαρίας είναι του Γιώργου Σταυλιώτη. Ο δίσκος κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις "Γαβριηλίδη". Θα είναι βιβλίο-cd με κείμενα των στιχουργών Νίκου Ζούδιαρη, Γρηγόρη Πολύζου και ένα της Μαρίας.

Η Μαρία γνωρίστηκε με το Νίκο Ζούδιαρη (Στην αγορά του Αλ Χαλίλι, Δε μπορώ, Ζήνωνος, Χίλιες σιωπές, Τι να θυμηθώ, Κι όλα αρχίζουν αλλιώς, Η άσφαλτος που τρέχει) πριν από περίπου 4 χρόνια. Εκανε ένα demo και το ανήρτησε στη μουσική σελίδα myspace μέσω της οποίας την άκουσε ο Νίκος Ζούδιαρης από τον οποίο δέχθηκε ενθαρρυντικά και αισιόδοξα σχόλια. Οταν ο ίδιος ανέλαβε τη παραγωγή του δίσκου του Γρηγόρη Πολύζου, αναζητούσε μια νέα φωνή για να τραγουδήσει μαζί με τους Λάκη Χαλκιά, Φωτεινή Δάρρα και Απόστολο Ρίζο. Ο Νίκος Ζούδιαρης πρότεινε λοιπόν τη Μαρία και έτσι επικοινώνησαν μαζί της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Κρασοπούλου γεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1987. Ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής σε ηλικία 8 ετών με πιάνο και θεωρητικά. Εχει παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού καθώς και κλασικών και παραδοσιακών κρουστών. Εχει βραβευτεί με 2 πρώτα βραβεία στο Ελληνικό τραγούδι, ένα τρίτο στο παραδοσιακό τραγούδι (στους περιφερειακούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας), ενώ έχει επίσης βραβευτεί και σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2005 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων. Μουσικά έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη Μιχάλη Τερζή και με άλλους αξιόλογους μουσικούς.

Περισσότερα για το δίσκο μπορεί κανείς να δει στο http://www.grigorispolyzos.gr.

Γ.Σαρ.