Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 09:44

Ο Λάκωνας ηθοποιός Μάκης Μπογέας συμμετέχει στη νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου

Γράφτηκε από την

Στην νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Νίκου Κούνδουρου με τίτλο «Το πλοίο» μετέχει ο Λάκωνας ηθοποιός Μάκης Μπογέας 

Η ταινία «Το πλοίο» του 86χρονου σήμερα Νίκου Κούνδουρου, είναι μια έντονα πολιτική ταινία, βασισμένη σε ένα σύμπλεγμα πραγματικών γεγονότων, τα οποία ο σκηνοθέτης συνθέτει με αριστοτεχνικό τρόπο στην πλοκή της ιστορίας του για να θέσει όλα τα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα πίσω στην αρχική τους βάση, την αλήθεια.

Η ιστορία ξεκινά από την προσάραξη ενός πλοίου από τον Παναμά σε ένα ακρωτήρι της Πελοποννήσου. Το φορτηγό πλοίο με προορισμό το Ισραήλ, θεωρείτο ότι κουβαλούσε σιτάρι, ωστόσο στην πραγματικότητα το αμπάρι του ήταν γεμάτο όπλα και πολεμικό υλικό για επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων.

Με «Το πλοίο», ο Νίκος Κούνδουρος επιστρέφει στον κινηματογράφο, έπειτα από 15 χρόνια αποχής, μετά την ταινία «Οι φωτογράφοι». Ο Κούνδουρος έχει δώσει ταινίες-σταθμούς στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου: "Ο δράκος", "Μαγική πόλη", "Το ποτάμι", "Μικρές Αφροδίτες", "1922" κ.α.

Ο Νίκος Κούνδουρος ήταν από τους πρώτους σκηνοθέτες που έφτασαν στην Κύπρο όταν έγινε η τουρκική εισβολή. Με τα πλάνα που τράβηξε δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Ελληνιστί Κύπρος».

Ο ίδιος ο ηθοποιός θα πει περισσότερα για την ταινία, στην "Ε", αμέσως μόλις γίνει η πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα.