Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 14:29

Ο Γιάννης Κώτσιαρης στην "Ε": Φωτογραφίζοντας την νυχτερινή ζωή της πόλης

Γράφτηκε από την

Με μια φωτογραφική μηχανή και πολλή αντοχή στο ξενύχτι, αποτυπώνει τη νυχτερινή ζωή της Καλαμάτας... Ο νεαρός φωτογράφος Γιάννης Κώτσιαρης, αν και είναι ακόμη φοιτητής στο αντίστοιχο τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας, έχει καταφέρει εδώ και κάποιους μήνες με τη σελίδα του "Night Moments" να παρουσιάζει μια επαγγελματική δουλειά, που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει αντίστοιχες της αθηναϊκής νύχτας. Είναι γιος του γνωστού φωτορεπόρτερ Νικήτα Κώτσιαρη, γεγονός που συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στο να αγαπήσει την καλλιτεχνική φωτογραφία από μικρός. 

 

- Πώς ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας του "Night Moments";

"Μου αρέσει η φωτογραφία και σκέφτηκα ότι ένα τέτοιο σάιτ έλειπε από την πόλη".

 

- Γιατί έχει γίνει τόσο πολύ μόδα η φωτογράφηση στα κλαμπ;

"Γιατί σε αυτά συχνάζει νέος κόσμος, που του αρέσει η δημοσιότητα. Εφόσον όλες αυτές οι φωτογραφίες ανεβαίνουν στο Facebook, γίνεται ταυτόχρονα διαφήμιση για τα μαγαζιά".

 

- Πώς καταφέρνεις να πηγαίνεις σε όλα τα μαγαζιά σε μια νύχτα;

"Δεν είμαι μόνο εγώ, είμαστε μια ομάδα και πηγαίνει ο καθένας σε διαφορετικά σημεία. Είμαστε εκτός από εμένα, ο αδελφός μου Πέτρος Κότσιαρης, η Αλεξία Ζανιώτη, η Σάντρα Μαθιοπούλου, η Ράνια Κλουκίνα".

 

- Οι φωτογραφίες που βγαίνουν τη νύχτα στους χώρους διασκέδασης μπορούν να είναι και καλλιτεχνικές;

"Οντως η κάθε φωτογράφηση γίνεται γρήγορα και με ένα συγκεκριμένο τρόπο, όμως όταν υπάρχουν κενά χρόνου, εννοείται ότι προσπαθούμε να βγάζουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα".

 

- Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου, όταν πρωτοξεκίνησες να ... εισβάλλεις με τη μηχανή στα κλαμπ;

"Αρχικά τους είχε φανεί πολύ περίεργο και δέχονταν να φωτογραφηθούν μόνο οι φοιτητές! Τώρα το ξέρουν όλοι και... το περιμένουν κιόλας"!

 

- Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σου έχει πει ποτέ θαμώνας;

"«Μη με ανεβάσεις στο Facebook θα με κάψεις! Θα με δει η γυναίκα μου!». Αυτό μου το έχουν πει πολλές φορές!".

 

- Τι ώρα ξεκινάς και τι ώρα επιστρέφεις στο σπίτι;

"Μπορεί να ξεκινήσουμε απόγευμα από καφετέριες και να τελειώσουμε αργά από τα κλαμπ. Για αυτό το λόγο στις αρχές η μητέρα μου ανησυχούσε, όμως πλέον το συνήθισε. Οι γονείς μου με στηρίζουν στην προσπάθειά μου και τους ευχαριστώ".

 

- Οι γυναίκες ή οι άντρες είναι πιο δεκτικοί στη φωτογραφία;

"Οι γυναίκες. Το έχουν μέσα τους".

 

- Πώς τα καταφέρνεις με τις σπουδές;

"Είμαι στη σχολή τις εργάσιμες μέρες και από Παρασκευή απόγευμα ως Κυριακή κατεβαίνω στην Καλαμάτα. Παράλληλα ασχολούμαι με το Neopolis.gr ένα φοιτητικό σάιτ, το οποίο «δουλεύω» μαζί με άλλα παιδιά και πάει πολύ καλά".