Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 09:30

Η Μιρέλα Πάχου στην "Ε": "Η μουσική ήταν ανέκαθεν μία από τις σταθερές μου"

Γράφτηκε από την

Είναι πάντα χαμογελαστή, ευγενική, έχει ωραία φωνή... και γράφει και ωραία τραγούδια! Είναι η Μιρέλα Πάχου, "μία μουσικός που επιχειρεί κάποια πρώτα βήματα στο χώρο της τραγουδοποιίας"

όπως λέει η ίδια και που έχει ήδη γίνει γνωστή ειδικά από το περασμένο καλοκαίρι που κυκλοφόρησε και το πρώτο της cd, αλλά και από τις συνεργασίες της με σπουδαίους Ελληνες δημιουργούς.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς ετοιμάζεται και για το διδακτορικό της στο Δημόσιο Δίκαιο, αφού αγαπάει εξίσου και τη νομική επιστήμη!

- Η μουσική ήταν η αγάπη σου από μικρή;
"Η μουσική ήταν ανέκαθεν μία από τις σταθερές μου. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο τραγούδια, δίσκους και κασέτες, μουσικά όργανα, μουσικούς που έκαναν πρόβες με τον πατέρα μου και όλα τα σχετικά! Λίγο πριν πάω στο σχολείο άρχισαν και τα μαθήματα πιάνου, το ωδείο, τα δικά μου ακούσματα και αργότερα η συμμετοχή μου σε σχολικές και άλλες, μουσικές παραστάσεις. Από τότε μέχρι σήμερα η μουσική, τις φορές που δεν είναι η βασική μου δραστηριότητα, αποτελεί το απαραίτητο background".

- Νομική και μουσική. Αγαπάς το ίδιο και τις δύο;
"Ακούγεται περίεργα, αλλά ναι! Δεν τίθεται ζήτημα ιεράρχησης, ανεξάρτητα αν οι συνθήκες με οδηγούν κάποτε να εστιάζω περισσότερο στη μία παρά στην άλλη. Στη ζωή μου η μουσική και η νομική επιστήμη συμβιώνουν ισορροπημένα και αρμονικά".

- Γράφεις μουσική, στίχους, τραγουδάς. Ποιο απ’ όλα όμως σε γεμίζει περισσότερο;
"Με αυτή ακριβώς τη σειρά που το θέσατε: Το καλύτερό μου είναι να γράφω και να παίζω μουσική. Σε αυτή τη φάση είμαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, μία μουσικός που επιχειρεί κάποια πρώτα βήματα στο χώρο της τραγουδοποιίας".

- Το Μι Λα Ρε … Μιρέλα, που έκανε (και κάνει πάταγο) ανήκει στιχουργικά και συνθετικά στο Σπύρο Γραμμένο, αλλά ήρθε κι έδεσε με σένα;
"Η αλήθεια είναι πως δεν ήρθε, αλλά πήγα! Είναι αυτό που λένε «τραγούδι κατά παραγγελία». Ο Σπύρος Γραμμένος ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και σε χρόνο dt έγραψε ένα τραγούδι που έδεσε με μένα –κι ας μην είναι καθόλου βιωματικό".

- Εχεις σπουδαίες συνεργασίες με το ξεκίνημα της καριέρας σου. Ετυχε ή το έψαξες πολύ;
"Ετυχε, και νιώθω πραγματικά πολύ τυχερή γι΄ αυτό! Αρχής γενομένης από τον Βασίλη Καζούλη, συνεργάστηκα με τους καλλιτέχνες που πάντα εκτιμούσα και θαύμαζα: τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Σάκη Μπουλά, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Χρήστο Θηβαίο και βέβαια τον Μίλτο Πασχαλίδη, που εδώ και τέσσερα χρόνια με τιμά με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του".

- Τι σ’ αρέσει πιο πολύ να τραγουδάς στον κόσμο ή να δημιουργείς τραγούδια. Σε γοητεύει η ενέργεια του live ή η διαδικασία του να φτιάχνεις τραγούδια;
"Με γοητεύει η ενέργεια που περιβάλλει όλες τις δραστηριότητες που αφορούν στη μουσική! Είτε πρόκειται για την αδρεναλίνη των live είτε για την εμπειρία της δημιουργίας ενός τραγουδιού, η αίσθηση είναι πάντα το ίδιο έντονη –σχεδόν μαγική".

- Εχεις πάντα αυτό το χαμόγελο που βλέπουμε όταν είσαι στη σκηνή;
"Μάλλον ναι στο βαθμό που μπορώ να κρίνω από τις φωτογραφίες" (γέλια)!.

- Πέρασε μια σεζόν με εμφανίσεις. Το επόμενο διάστημα και το καλοκαίρι, θα σε δούμε πάλι σε συναυλίες;
"Θα συνεχίσουμε τις εμφανίσεις με τον Μίλτο Πασχαλίδη τα Σάββατα στη Θεσσαλονίκη (Μαύρη Τρύπα) και τις Παρασκευές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης την Παρασκευή 24 Απριλίου θα κάνω ένα ακόμα προσωπικό live στο "Σταυρό του Νότου" (Club). Σας περιμένω!".