Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 20:16

Παρουσιάζεται ο 2ος τόμος της "Πνευματικής Αρκαδίας"

Γράφτηκε από την
Παρουσιάζεται ο 2ος τόμος της "Πνευματικής Αρκαδίας"

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 7.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης (άνω αριστερή αίθουσα), από τις Εκδόσεις της Εφημ. «ΟΔΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ», παρουσιάζεται το βιβλίο «"Πνευματική Αρκαδία" – τόμος 2ος» μια έκδοση, κοντά στις 1000 σελίδες, που συνέγραψε η δυάδα των άξιων Αρκάδων Φιλολόγων, Θανάση Κυριαζόπουλου και Κώστα Πανόπουλου, η οποία, δυάδα, συνέγραψε και τον 1ο τόμο της "Πνευματικής Αρκαδίας"….
Την παρουσίαση θα κάνουν, εκτός των δύο Συγγραφέων και του Εκδότη, Νίκου Γαργαλιώνη, από πλευράς Αυτοδιοίκησης οι, Πέτρος Τατούλης (Περιφερειάρχης Πελ/νήσου) και Γιάννης Σμυρνιώτης (Δήμαρχος Τρίπολης) και από πλευράς Γραμμάτων οι, πολύ γνωστοί, Άνθρωποι του Πνεύματος, Αρκάδες, Θανάσης Βαλτινός (Συγγραφέας – Ακαδημαϊκός) και Θάνος Βερέμης (Καθηγητής Πανεπιστημίου – Ιστορικός)!
Η «"Πνευματική Αρκαδία" – τόμος 2ος» περιλαμβάνει 250 ζώσες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών αλλά και της Πολιτικής από τον ανεξάντλητο πίνακα, των, όπου γης, Αρκαδικών αστεριών, που, στον Πνευματικό, Πολιτικό και Καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας μας, λάμπουν, άλλος λίγο κι άλλος πολύ… Για τον καθένα, εκτός του Βιογραφικού και της φωτογραφίας του, υπάρχει κατάλογος Έργων και Δείγματα Γραφής.
Πρόκειται, για ένα ογκώδες Σύγγραμμα, που, για πρώτη φορά κυκλοφορεί κάτι τέτοιο στην Αρκαδία… όσο το δυνατόν αντικειμενικό και πλουραλιστικό...
Ενδεικτικά, τα ονόματα που εμφανίζονται στο βιβλίο, κάπου 250 και πλέον, δεν αφήνουν έξω τον Θάνο Βερέμη και το Χρήστο Γιανναρά, το Θανάση Βαλτινό και το Χρυσόστομο Κριμπά, τη Θεόνη Βαχλιώτη και τη Ρεβέκα Τουρκοβασίλη, τον Κώστα Γαβρά και το Στέφανο Μάνο, τον Ανδρέα Μπάρκουλη και το Γιάννη Μπέζο, το Μανώλη Χιώτη και το Νίκο Μουτσόπουλο, το Δημήτρη Ρέππα και τον Πέτρο Τατούλη, τον Ευάγγελο Μαχαίρα και τον Κωστή Στεφανόπουλο, τους Παρ. Αυγερινό, Νανά Μούσχουρη, Γιάννη Παπαδημητρίου, Μιχ. Σταθόπουλο, Κώστα Βούλγαρη, Δημ. Γκιώνη….
Η είσοδος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 7.30 το βράδυ,  ασφαλώς είναι Δωρεάν και άνευ Προσκλήσεων.


NEWSLETTER