Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 21:28

Τζένη Δριβάλα: Δύσκολα τα πράγματα για το κλασικό τραγούδι

Γράφτηκε από την
Τζένη Δριβάλα: Δύσκολα τα πράγματα για το κλασικό τραγούδι

Αριες και ντουέτα από γνωστές όπερες και μιούζικαλ θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Τζένη Δριβάλα και ο τενόρος-πιανίστας Φίλιππος Μοδινός, αύριο στις 10 μ.μ. στο άλσος της Ελεήστριας στην Κορώνη στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Κορώνης. "Βραδιά για 2 φωνές και ένα πιάνο" είναι ο τίτλος της εκδήλωσης όπου θα ακουστούν αποσπάσματα από την "Τραβιάτα", τη "Νόρμα", την "Κάρμεν", αλλά και από το "Ριγκολέτο", την "Αΐντα" ως και το "West side story".
Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί η συγκεκριμένη μουσική παράσταση στην Κορώνη, αν και οι δύο καλλιτέχνες έχουν πολλές φορές συνεργαστεί και συνυπάρξει στη σκηνή.
Μια συνύπαρξη μητέρας και γιου, που όπως λέει με χιούμορ η Τζένη Δριβάλα «δεν είναι και πολύ εύκολη» εξηγώντας βέβαια ότι ο Φίλιππος έχει διπλό ρόλο, παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας.
Σε μια εποχή κρίσης όπως είναι αυτή που περνάμε, όπως λέει η Τζένη Δριβάλα μιλώντας στην "Ε" είναι δυσκολότερα τα πράγματα για το κλασικό τραγούδι. «Η δική μας τέχνη έχει πληγεί και πλήττεται περισσότερο από όλους τους άλλους τομείς γιατί όταν δεν έχεις να φας ψωμί, δεν θέλεις να φας χαβιάρι. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα σε ό,τι αφορά το δικό μας το χώρο. Ιστορικά άλλωστε ξέρουμε ότι η όπερα ακόμα και στην Κατοχή δεν σταμάτησε. Κάνανε περιοδείες από πόλη σε πόλη και τρώγανε σκέτο ψωμί με ντοματόζουμο για να επιβιώσουν, αλλά την τέχνη τους δεν την σταμάτησαν. Ελπίζω τώρα να μην φτάσουμε ως εκεί βέβαια».

http://www.classicalmusic.gr/news/_photos/1160346792_drivala.jpg

Είναι και εκείνη από τους ανθρώπους που αγανάκτησαν και κατέβηκαν στο Σύνταγμα, ωστόσο είναι αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα:
«Φυσικά και κατέβηκα στο δρόμο, αλλά εκείνο που θα ήθελα είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να βγει η χώρα μας από την κρίση που βέβαια δεν είναι μόνο δικό της πρόβλημα. Με ποιο τρόπο θα βγει από την κρίση φυσικά δεν είναι εύκολο να το πει ο καθένας από εμάς αλλά δεν μπορεί και να εξακολουθήσει αυτή η κατάσταση να υπάρχει».
Οπως μας λέει, δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε και να νομίζουμε ότι μόνο στην Ελλάδα είναι δύσκολα τα πράγματα:
«Ούτε και στις άλλες χώρες είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, στην Ιταλία για παράδειγμα είναι επίσης πάτος. Σχετικά με την Ελλάδα λοιπόν, κάνουν τα ίδια σχόλια που κάνουν και για τις χώρες τους, μην φανταστείτε ότι περνούν πιο εύκολα απ' ό,τι εμείς».
Η Τζένη Δριβάλα βρίσκεται επίσης στο στάδιο της προετοιμασίας για την χειμερινή σεζόν που θα περιλαμβάνει και θέατρο:
«Το χειμώνα θα κάνω μια θεατρική παραγωγή, με την "Καταιγίδα" του Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη, αφού προηγουμένως θα παρουσιάσω στην Αθήνα τη "Σονάτα του σεληνόφωτος" που πριν δύο χρόνια είχα κάνει στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Μ' αρέσει άλλωστε πολύ να συμμετέχω σε θεατρικές παραστάσεις και θα το είχα κάνει πολύ περισσότερο, αλλά δεν μου το επέτρεπε η μέχρι τώρα συνεργασία μου με τη Λυρική Σκηνή. Τώρα έχει αλλάξει παντελώς ο τρόπος συνεργασίας οπότε έχω την ευκαιρία να κάνω μια ολόκληρη χειμερινή σεζόν που μέχρι πριν ήταν αδύνατον».
Στην αυριανή μουσική παράσταση στην Κορώνη η είσοδος είναι ελεύθερη.


NEWSLETTER