Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 15:45

Σχολή ποδοσφαίρου στον "Πάμισο"

Γράφτηκε από την

Ο σύλλογος μας «ΠΑΜΙΣΟΣ» συνεχίζει την εφαρμογή προγράμματος εκπαίδευσης ποδοσφαίρου παράλληλα με το αντίστοιχο της UEFA,  με τίτλο «UEFA Grassroots».
Ο πρώτος δοκιμαστικός κύκλος του πενταετούς προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περσινή περίοδο και γι’αυτό καλούμε όλους τους νέους της ευρύτερης περιοχής του καλλικρατικού δήμου Μεσσήνης, καθώς και των όμορων περιοχών,να συμμετέχουν στις παραπάνω δραστηριότητες.
Αυτό γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης του καταστατικού σκοπού που αποβλέπει στην σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των νέων μας καθώς και στην δημιουργία ισχύρων και ηθικών χαρακτήρων με ειδικά εφαρμοζόμενα γυμναστικά,αγωνιστικά και μορφωτικά προγράμματα.
Στη Σχολή θα γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 6-16 χρονών. Για την εγγραφή χρειάζεται ένα πιστοποιητικό γέννησης, ένα πιστοποιητικό υγείας και μια έγγραφη βεβαίωση του γονιού για την απόδοση των μαθημάτων.
Τα μαθήματα θα γίνονται σε (2) δύο περιόδους και θα αρχίζουν την 5η Σεπτεμβρίου με λήξη την 31η Μαίου.
Τα παιδιά θα παρακολουθούν τα μαθήματα (θεωρητικά κ΄ πρακτικά) χωρισμένα σε 20μελή τμήματα.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου διδασκαλίας με παιγνιώδες τρόπο είναι τα εξής:
Προσφέρει πολύπλευρες κινητικές εμπειρίες σε διαρκώς νέες καταστάσεις.
Ενισχύει τον αυτοσχεδιασμό στο παιχνίδι, τη δεξιοτεχνία, τη χαρά και τη δημιουργικότητα, με δύο λέξεις: την ικανότητα στο παιχνίδι.
Προσφέρει χαρά και διασκέδαση στα παιδιά γιατί ανταποκρίνεται  στις προσδοκίες τους.
Ενισχύει  την αγωνιστική συμπεριφορά δράσης και αντίδρασης
Η βελτίωση των τεχνικών, τακτικών δεξιοτήτων και κινητικών ικανοτήτων προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Τα ανωτέρω προγράμματα υλοποιούνται στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου με την προσθήκη του αναβαθμιζόμενου προπονητηρίου στη θέση «Λαζαρίνα» του Αγίου Νικολάου Μεσσήνης. Την εκπαιδευτική ομάδα απαρτίζουν:  ο τεχνικός διευθυντής Ιωάννης Κομνηνός (καθηγητης ποδοσφαίρου) ως υπεύθυνος υλοποίησης προγράμματος «UEFA Grassroots», ο Κρητικάκης Κωνσταντίνος (προπονητής ποδοσφαίρου – γυμναστής ΤΕΦΑΑ), ο Παναγόπουλος Απόστολος (γυμναστής ΤΕΦΑΑ), ο Κωσταντόπουλος Ευάγγελος (προπονητής ποδοσφαίρου) καθώς και πλειάδα παλαίμαχων ποδοσφαιριστών βοηθών προπόνησης. 

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα παρακαλείστε να απευθύνεσθε στα γραφεία της Σχόλης – Ακαδημίας στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης απογευματινές ώρες( 18.00- 20.00).
Υπεύθυνος επικοινωνίας
Γιώργος Ντούλης
Τηλ. 6977844348


NEWSLETTER