Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 19:30

Εντυπωσιασμένοι από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας οι αθλητές ελεύθερης κατάδυσης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εντυπωσιασμένοι από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας οι αθλητές ελεύθερης κατάδυσης

Εντυπωσιασμένοι από τις συνθήκες οι αθλητές που προπονούνται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης αυτές τις μέρες στην πόλη μας.
Ως αποτέλεσμα της απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2010 στην Καλαμάτα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία AIDA International έχει αναθέσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2011, στο Δήμο Καλαμάτας και το Free-diving Club του κ. Σταύρου Καστρινάκη.
Η πρόταση της Καλαμάτας επικράτησε, έναντι των προτάσεων από τις Μπαχάμες και τη Σαντορίνη, σε διεθνή ψηφοφορία που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2010 με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομοσπονδιών 30 χωρών.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση Ελεύθερης Κατάδυσης ετησίως στον κόσμο και στο παρελθόν έχει διοργανωθεί από: Βανκούβερ/Καναδάς, Ίμπιζα/Ισπανία, Σαρδινία/Ιταλία, Σαρμ ελ Σέηχ/Αίγυπτος, Οκινάουα/Ιαπωνία, Λονγκ Αϊλαντ/Μπαχάμες κ.α
Αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς συμμετοχών το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Καλαμάτας θα είναι το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε ποτέ!
Οι καταδύσεις πραγματοποιούνται στο χώρο 1 ν.μ. δυτικά του ξενοδοχείου Messinian Bay και οι αθλητές αυτές τις μέρες προπονούνται για τις αγωνιστικές ημέρες που θα ακολουθήσουν:
12 - 14 Σεπτεμβρίου -> 4ο Μεσογειακό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης   και
17 - 24 Σεπτεμβρίου -> Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης

Στις διοργανώσεις αυτές συμμετέχουν περίπου 170 αθλητές από 32 χώρες, 30μελής οργανωτική ομάδα, προπονητές, συνοδοί κα .

Προβολή/Οφέλη


Η προβολή της πόλης μας αναμένεται ισχυρότερη, συγκριτικά με το Κύπελλο του 2010. Η μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών, το κύρος της κορυφαίας διοργάνωσης παγκοσμίως καθώς και η διαχρονικότητα των αθλητικών αποτελεσμάτων της αλλά και το έντονο ενδιαφέρον από τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους από Ελλάδα, Αμερική, Γαλλία, Αγγλία, Αυστρία, Φινλανδία, Χόνγκ  Κόνγκ κ.α. χώρες, εξασφαλίζουν την προβολή άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.
Η διοργάνωση του Πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο του 2011  καθιστά εξαιρετικά σημαντικά τα οικονομικά οφέλη για τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, σε ένα παραδοσιακά χαμηλής επισκεψιμότητας μήνα.
Ο συνδυασμός των 2 διοργανώσεων ελεύθερης κατάδυσης παγκόσμιου βεληνεκούς σε συναπτά έτη (2010 και 2011) καθιστά την Καλαμάτα τον 1ο προορισμό στην Ελλάδα για τουρισμό ελεύθερης κατάδυσης και ευθέως ανταγωνιστική του Σαρμ ελ Σέηχ στην Αίγυπτο, πόλης 35.000 κατοίκων και εκατοντάδων χιλιάδων αφίξεων ετησίως για θαλάσσιο τουρισμό. Με δεδομένα τα ποιοτικά πλεονεκτήματα έναντι της Αιγύπτου (ασφάλεια και συνθήκες διαμονής/διατροφής) και τις ιδανικές θαλάσσιες συνθήκες που πιστοποιούνται από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, υπάρχουν πραγματικές βάσεις για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην πόλη μας. 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER