Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 14:33

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από την
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού




Η φετινή προσέλευση των νέων αθλητών στο Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Νεαροί αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών στελεχώνουν τα τμήματα της Ακαδημίας συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις δραστηριότητες του συλλόγου. Οι αθλητές των τμημάτων υποδομής των Ακαδημιών (μαθητές τάξεων Α’ μέχρι ΣΤ’ Δημοτικού) ξεπερνούν ήδη τους 100 και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί εντυπωσιακά στο άμεσο μέλλον. Για το λόγω αυτό η προπονητική ομάδα του Τμήματος Στίβου, αξιολογώντας τα νέα δεδομένα προσέλευσης νέων αθλητών, προσανατολίζεται στην δημιουργία επιπρόσθετων τμημάτων υποδομής για την ικανοποίηση των αναγκών ζήτησης.

Το περιεχόμενο των προγραμμάτων περιλαμβάνει ένα εισαγωγικό στάδιο προπόνησης που θα επιτρέψει την ομαλή προσαρμογή των παιδιών στις προπονητικές και αγωνιστικές συνθήκες. Η ηλικία των παιδιών της Ακαδημίας είναι η πιο κρίσιμη κατά την αναπτυξιακή περίοδο του οργανισμού καθώς χαρακτηρίζεται από τις «ευαίσθητες φάσεις», σύμφωνα με τις οποίες ο αναπτυσσόμενος οργανισμός των παιδιών είναι σε αυξημένη ετοιμότητα δεκτικότητας σε εξωτερικά ερεθίσματα. Συνεπώς μπαίνουν οι βάσεις για την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, για την απόκτηση κινητικών εμπειριών και δεξιοτήτων και γίνεται συνήθεια η εξάσκηση με τα αθλήματα του στίβου.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στους προπονητές του τμήματος σε καθημερινή βάση από τις 16:00 μέχρι τις 19:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του συλλόγου  HYPERLINK "http://www.messiniakos.com" www.messiniakos.com


Εκ του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ.


NEWSLETTER