Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 17:20

Αγώνες στίβου οργανώνει ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου θα διοργανώσει αγώνες στίβου το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Η έναρξη της αθλητικής εκδήλωσης ορίζεται στις 10:00 και θα λάβουν μέρος σε αυτή αθλητές-μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν οργανωμένα:
μαθητές-αθλητές της Ακαδημίας στίβου του Μεσσηνιακού
μαθητές-αθλητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Επιπρόσθετα, η προπονητική και διοικητική ομάδα του Μεσσηνιακού απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση-κάλεσμα σε όποιον άλλο μαθητή (Νηπιαγωγείου & Δημοτικού) επιθυμεί (από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή) να συμμετέχει στην εκδήλωση, θεωρώντας ότι το δικαίωμα στην άθληση και η συμμετοχή σε αγωνιστικές δραστηριότητες είναι προνόμιο ΟΛΩΝ.


Αγωνίσματα
Τα αγωνίσματα που θα πραγματοποιηθούν είναι οι δρόμοι ταχύτητας 30 και 50 μέτρων αγοριών και κοριτσιών. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα «τρέξουν» την απόσταση των 30 μέτρων, ενώ αυτά του Δημοτικού αυτή των 50 μέτρων. Όλοι οι αθλητές θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα, καθώς το κύριο ζητούμενο της διοργάνωσης είναι η ΣΥΜΕΤΟΧΗ και η προτροπή των παιδιών για ενασχόληση με τον αθλητισμό. Παράλληλα θα επιβραβευτούν και οι καλύτερες επιδόσεις μέσω της διαδικασίας απονομής μεταλλίων (στους 3 πρώτους νικητές ανά Τάξη).


Γνωστοποίηση συμμετοχής και ιατρική βεβαίωση
Οι μαθητές-αθλητές του Μεσσηνιακού θα γνωστοποιήσουν τη συμμετοχή τους στους προπονητές του συλλόγου. Όμοια, οι μαθητές-αθλητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου τους.
Οι μαθητές-αθλητές των υπολοίπων σχολικών μονάδων της περιοχής θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση   johnkalyviotis@hotmail.com ή στο τηλέφωνο 698 1266003.
Καταληκτική ημερομηνία καταγραφής των συμμετοχών είναι η Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011.

Όσοι συμμετέχουν στους αγώνες θα πρέπει να έχουν προηγουμένως προσκομίσει (στο Μεσσηνιακό ή στα Εκπαιδευτήρια) ιατρική βεβαίωση. Οι αθλητές που δεν ανήκουν στη δύναμη του Μεσσηνιακού ή των Εκπαιδευτηρίων θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση στη γραμματεία των αγώνων λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.


Αγωνιστική εμφάνιση
Οι μαθητές-αθλητές οφείλουν να παρουσιαστούν στους αγώνες με αθλητική ενδυμασία. Προτείνεται φόρμα (επάνω και κάτω) για τη διαδικασία της προθέρμανσης και αθλητικό φανελάκι με σορτσάκι (ή κολάν) για την αγωνιστική δράση.

Παρουσία γονέων
Στο πλαίσιο υποστήριξης και ενθάρρυνσης της νέας γενιάς που θα αγωνιστεί, η παρουσία συγγενικών, φιλικών (και όχι μόνο), προς τους αθλητές, προσώπων κρίνεται ως σημαντική και απαραίτητη. Ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος καλωσορίζει και υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες στην πρώτη (για την τρέχουσα περίοδο) αγωνιστική αυτή εκδήλωση. Οι γονείς θα αφήσουν τους αθλητές στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια θα μεταβούν στην κερκίδα προκειμένου να έχουν την βέλτιστη οπτικοακουστική επαφή με τον χώρο διεξαγωγής των αγωνισμάτων.


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Αγώνων
Ώρα προσέλευσης αθλητών στο Δημοτικό Στάδιο: 10:00
Επιβεβαίωση συμμετοχής αθλητών στη Γραμματεία: 10:00 με 10:15.
Οι αθλητές οφείλουν άμεσα κατά την είσοδο τους στο στάδιο, να μεταβούν στη γραμματεία των αγώνων προκειμένου να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην ημερίδα στίβου.
Προθέρμανση αθλητών: 10:15 με 10:30.
Οι αθλητές, εφόσον επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στη γραμματεία των αγώνων, θα ξεκινήσουν οργανωμένη προθέρμανση την οποία θα αναλάβουν οι προπονητές του Μεσσηνιακού
Έναρξη αγωνισμάτων: 10:30
Πρόγραμμα αγωνισμάτων:
Δρόμος 30 μέτρων κοριτσιών/ αγοριών Νηπιαγωγείου
Δρόμος 50 μέτρων κοριτσιών/ αγοριών Α’ Δημοτικού
Δρόμος 50 μέτρων κοριτσιών/ αγοριών Β’ Δημοτικού
Δρόμος 50 μέτρων κοριτσιών/ αγοριών Γ’ Δημοτικού
Δρόμος 50 μέτρων κοριτσιών/ αγοριών Δ’ Δημοτικού
Δρόμος 50 μέτρων κοριτσιών/ αγοριών Ε’ Δημοτικού
Δρόμος 50 μέτρων κοριτσιών/ αγοριών ΣΤ’ Δημοτικού

Σημ. 1: Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών οι αγώνες θα διεξαχθούν στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου στίβου που στεγάζεται κάτω από την βόρεια κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών (κατά την οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη ακόμα και η πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου) οι αγώνες θα αναβληθούν. Η νέα ημερομηνία θα καθοριστεί κατόπιν σύσκεψης των υπευθύνων του συλλόγου και θα κοινοποιηθεί στους αθλητές και τους γονείς.

Σημ. 2: μετά το τέλος των αγώνων θα μοιραστούν και δώρα έκπληξη κατόπιν κλήρωσης.Εκ του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ.


Σχόλια  

0 # ΜΑΡΙNΑ 26-10-2011 17:57
Αξιόλογη η δράση του Συλλόγου. ΜΠΡΑΒΟ!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # tsakistielia 26-10-2011 18:26
@ΜΑΡΙNΑ

Τί μπράβο ?

αθλητές - μαθητές του ... Νηπιαγωγείου !!!!

παιδάκια είναι,όχι βιονικές μηχανές.
(τα κακόμοιρα ..)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΜΑΡΙNΑ 27-10-2011 19:05
Αγαπητή τσακιστή ελιά,
Συνήθως συμφωνώ με τα σχόλιά σου, αλλά εδώ θα διαφωνήσω. Δεν ξέρω αν έχεις παρευρεθεί σε προπόνηση των αθλητών-μαθητών του δημοτικού. Σίγουρα δεν είναι βιονικές μηχανές ούτε κακόμοιρα. Οι προπονητές τους είναι εμπειροι γυμναστές, που τους γυμνάζουν με τις κατάλληλες ασκήσεις για την ηλικία τους. Το λέω από προσωπική άποψη, μιας καιτο δικό μου παιδι παρακολουθεί φέτος τα προγράμματα.
Προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε γονιό να δει από κοντα την δουλειά που γίνεται στο στάδιο. Εκτός και αν θεωρούμε ότι δεν ισχύει το "νους υγιής εν σώματι υγιη" πλέον και ότι η μόνη καθημερινότητα των παιδιών μας είναι σχολείο-φροντισ τήριο-υπολογιστ ής,τηλεόραση, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # tsakistielia 29-10-2011 18:53
@ΜΑΡΙNΑ

Μπορεί να είναι έτσι.
Μία μάννα με παιδί στα σχετικά προγράμματα,ώστ ε με άμεση,καίτοι νωπή,γνώση για το θέμα,πιθανόν να γνωρίζει καλύτερα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER