Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 15:14

Τα 30 χρόνια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας

Γράφτηκε από την
Τα 30 χρόνια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας

Ο ΣΔΥΜεσσηνίας ήταν στην ευχάριστη θέση να παρευρεθεί στα 30 χρόνια του ΣΔΥΑθηνών του πρώτου συλλόγου δρομέων και που ήταν ο πυρήνας ανάπτυξης του δρομικού κινήματος.
Ο ΣΔΥΑ  ένας σύλλογος όπως και όλοι οι σύλλογοι δρομέων, έχει ως βασικό οδηγό τις αέναες αξίες του αθλητισμού όπως  συμμετοχή, ομόνοια, ισότητα, συνεργασία, άμιλλα αλλά και βαθειά πίστη στη ρήση ότι ο αληθινός αθλητισμός και πολιτισμός είναι αυτός που μας βοηθά να εργαζόμαστε για την κοινωνική βελτίωση όλων.
Ο ΣΔΥΑ, από το 1981 έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό δρομικό κίνημα με διοργανώσεις και παρουσία σε αμέτρητους αγώνες. Οι δύο σύλλογοι συνεργάζονται άριστα τα τελευταία χρόνια και στη γιορτή αυτή η παρουσία του ΣΔΥΜ , ήταν μια «επικύρωση» της συνεργασίας τους με την αδελφοποίηση και  την ανάπτυξη σχέσεων, ανάμεσα στους δυο συλλόγους δρομέων της επαρχίας και της πρωτεύουσας, που έχουν ως ‘’βασικό στοιχείο και αρχή ιδρύσεως τους ότι ο αθλητισμός είναι  άρρηκτα συνυφασμένος ως ιδέα με τον πολιτισμό’’ και  δίνουν έμφαση στο σεβασμό στη διαφορετικότητα και στη γνωριμία των ανθρώπων που συμμετέχουν στους λαϊκούς αγώνες όπου στόχος δεν είναι η νίκη, αλλά η δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης αλλά και αγάπης και σεβασμό προς στα αθλητικά ιδεώδη που προάγει.
Στον αγώνα 10 κμ συμμετείχαν Καράμπελας Γιάννης, Κασκούτης Δημήτρης, Κακλίδης Κωστας, Παρθένης Αγγελος, Βίγκος Τρύφωνας, Βίγκος Χάρις, Ζάννης Αλέξης, Μοίρας Μελέτης, Ξυπόλιτος Στέλιος, Κωνσταντόπουλος Κώστας, Βα’ι’να Βάσω

Από το ΣΔΥΜ


NEWSLETTER