Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 14:35

Σε αγώνες οι "Τοξότες Καλαμάτας"

Γράφτηκε από την

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου έγινε στην Πάτρα ο αγώνας Γεωγραφικού διαμερίσματος Πελοποννήσου  και Ιονίων Νήσων που παίρνουν μέρος αθλητές (τοξότες) Α' και Β' κατηγορίας. Ο αγώνας ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που διοργανώθηκε με εθελοντική εργασία και συνεργασία όλων των ομάδων και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με πάνω από 100 τοξότες. Ηταν μια πρωτοποριακή προσπάθεια όλων των συλλόγων τοξοβολίας να διατηρήσουν την δυνατότητα να πραγματοποιούνται αγώνες παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν τον τόπο μας.
Η ομάδα μας (Τοξότες Καλαμάτας) πραγματοποίησαν υπέροχη εμφάνιση κατακτώντας μετάλλια και άνοδο σε υψηλότερες κατηγορίες.
Πήραν μέρος συνολικά 14 αθλητές άνδρες, γυναίκες και έφηβοι από τους οποίους οι πιο πολλοί είναι νέοι αθλητές. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην επετηρίδα αξιολόγησης σωματείων τοξοβολίας της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΦΟΤ), ο αριθμός συμμετοχών σε αγώνες είναι κύριος παράγοντας και η ομάδα μας τείνει να καταλάβει εξέχουσα θέση γιατί σε κάθε αγώνα παρουσιάζεται στο γήπεδο όλο και με περισσότερους αθλητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Αναλυτικά στον αγώνα πήραν μέρος οι πιο κάτω τοξότες…
Μιχαλόπουλος Νικήτας ( Χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο τόξο Ανδρών) άνοδος στην Α' εθνική κατηγορία, Παπαδόπουλος Νικόλαος ( Χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο τόξο Ανδρών) Γκόνης Φώτης ( Αργυρό μετάλλιο στο Ολυμπιακό Τόξο Ανδρών) Μέγγος Παναγιώτης (Χάλκινο μετάλλιο ολυμπιακό τόξο εφήβων) άνοδος στην Α' εθνική εφήβων, Louise Petersen (Αργυρό μετάλλιο ολυμπιακό τόξο Νέων Γυναικών) Σχινά Δήμητρα, Ζούζουλα ελευθερία και Κακάρογλου Γεωργία ( Ολυμπιακό Τόξο Γυναικών). Καρμοίρης Χρήστος, Παπαδόπουλος Ελευθέριος, Σαρδέλης Νικόλαος και Λυμπερόπουλος Αντώνιος (Ολυμπιακό τόξο Ανδρών).  Κατάκος Δημήτριος και  Καρμοίρης Νικόλαος (Ολυμπιακό τόξο εφήβων).
Όπως καθαρά φαίνεται στις φωτογραφίες από τον αγώνα, τον κύριο λόγο είχε η διασκέδαση, η ανεμελιά και τα χαμόγελα. Βασικός στόχος του συλλόγου είναι η ευγενής άμιλλα και η διαφυγή από την γκρίζα καθημερινότητα με την ενασχόληση κάθε ενός. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει η μεγάλη λαχτάρα για διακρίσεις και γιατί όχι για πρωταθλητισμό αλλά πάντα μέσα σε πλαίσια υγιούς και ευγενής άμιλλας.

Από το Σύλλογο