Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 19:30

Στη Βουλή η δικογραφία για την Novartis

Γράφτηκε από την
Στη Βουλή η δικογραφία για την Novartis

Νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Γιάννης Μανώλης παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε» σε δέκα πρώην υπουργούς και η σχετική δικογραφία κατά το ένα σκέλος θα διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οι εμπλεκόμενοι δέκα πρώην υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης κατείχαν υπουργικό θώκο από το 2006 έως τις αρχές του 2015, με βάση τις ίδιες πηγές.

Από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας όσο αφορά τους δέκα πρώην υπουργούς.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS, για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα, όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER