Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 21:55

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Αρκαδικού για το παιχνίδι με ΑΕΚ

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησε χωρίς προβλήματα η προετοιμασία του Αρκαδικού για το Σαββατιάτικο παιχνίδι (17.00) με την ΑΕΚ, όπου η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη θέλει να συνεχίσει με νίκες προκειμένου να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της ανόδου και να πλησιάσει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Ο τεχνικός του Αρκαδικού επεσήμανε στους παίκτες του τα λάθη που έκαναν στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αρχέλαο/Πιερικό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα λάθη για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Αυτό το παιχνίδι είναι κομβικό και αν υπάρχει μία τελευταία ελπίδα για να ξαναμπεί στο κυνήγι της ανόδου ο Αρκαδικός, τότε αυτό περνάει μέσα από αυτό το παιχνίδι με το «δικέφαλο του νότου».
Το παιχνίδι θεωρείται και ιστορικό, αφού για πρώτη φορά στην Τρίπολη θα έρθει τόσο μεγάλο όνομα στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ με αντίπαλο τον Αρκαδικό. Το αμέσως επόμενο μεγάλο όνομα που έχει έρθει στην Τρίπολη για να αγωνιστεί εναντίον του Αρκαδικού είναι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, τον οποίο κέρδισε ο Αρκαδικός στο Ιβανόφειο το Δεκέμβριο του 2009, στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.
Για να κερδίσει ο Αρκαδικός την ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από τις τελευταίες του εμφανίσεις με ΟΦΗ και Αρχέλαο/Πιερικό, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι της Τριπολιτσιώτικης ομάδας και με σοβαρότητα ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα του Σαββάτου.
Στον αγώνα του πρώτου γύρου, ο Αρκαδικός έχασε με ένα καλάθι 66-64 και στην τελευταία επίθεση αστόχησε σε τρίποντο ο Μύρωνας Παπαδάκης. Από τότε έχουν περάσει τρεις μήνες, οι δύο ομάδες έχουν περάσει από πολλές καλές και κακές στιγμές και πλέον το Σαββατιάτικο παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο της πρεμιέρας.
Για αυτό άλλωστε αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλους τους φίλους του μπάσκετ, που περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία το παιχνίδι αυτό. Ξεχνάμε μέχρι σήμερα τι έχει γίνει και συγκεντρωνόμαστε στον αγώνα με την ΑΕΚ.
Σίγουρα το όνομα του αντιπάλου, αλλά και η αγάπη που τρέφουν οι φίλοι του μπάσκετ στον Αρκαδικό, αναμένεται να γεμίσουν το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης που θα γνωρίσει –όπως στα περισσότερα παιχνίδια- μεγάλες πιένες το Σάββατο. Για αυτό πρέπει οι φίλοι της ομάδας να πάνε σχετικά νωρίς και να πιάσουν θέση, εκτός βέβαια από τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας, γιατί αναμένονται στο κλειστό γυμναστήριο φίλοι του αθλήματος από τις γειτονικές περιοχές.
Η ΑΕΚ έρχεται για δεύτερη φορά στην Τρίπολη για να παίξει αγώνα μπάσκετ, αφού όταν ήταν τιμωρημένη η έδρα της το 1989 έπαιξε στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης (με πλαστικό τότε) εναντίον του Πανελληνίου έχοντας μάλιστα στον πάγκο της, τον Τριπολιτσιώτη Βαγγέλη Νικητόπουλο, που έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής της ΑΕΚ και του Σπόρτιγκ.
Η ιστορία της ΑΕΚ στο μπάσκετ τεράστια σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεκινώντας από τις 39 διεθνείς συμμετοχές της στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα που έχει ακόμα ως κορωνίδα της, την 4η Απριλίου 1968 όταν δηλαδή έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε (Ευρωπαϊκό τίτλο) το Κύπελλο Κυπελλούχων στο Παναθηναϊκό Στάδιο με το Νίκο Μήλα μπροστά σε 80.000 φιλάθλους, που είναι ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων σε έναν αγώνα μπάσκετ. Η φωτογραφία από εκείνο τον τελικό μάλιστα κοσμεί ακόμα τα κεντρικά γραφεία της FIBA στον Μόναχο.
Η ΑΕΚ κατέκτησε Ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 32 χρόνια, το 2000 το Κύπελλο Σαπόρτα (η συνέχεια του Κυπελλούχων) με προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και αρχηγό τον Καλαματιανό Νίκο Χατζή κερδίζοντας την Κίντερ Μπολόνια (83-76), από την οποία είχε ηττηθεί το 1998 στον τελικό της Ευρωλίγκα με 58-44 έχοντας στον πάγκο της τον Γιάννη Ιωαννίδη και παίκτες όπως οι Χατζής, Ατρούια, Κολντεμπέλα, Ντικούδης, Κακιούζης, Τσακαλίδης.
Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει εννέα πρωταθλήματα Ελλάδας (1925, 1958, 1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970, 2002) και μάλιστα είναι η μοναδική ομάδα που στην απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού, έχει πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα (2002) με τον Ντούσαν Σάκοτα, ενώ έχει κατακτήσει ακόμα τρία κύπελλα (1981, 2000, 2001).
Από τον πάγκο της ΑΕΚ έχουν περάσει μερικοί από τους μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Νίκος Μήλας, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Κρέζιμιρ Τόσιτς, ο Ντούσαν Σάκοτα κλπ.
Από την ΑΕΚ έχουν περάσει μερικά από τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ όπως ο Γιώργος Αμερικάνος, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Γιώργος Μόσχος, ο Χρήστος Ζούπας, ο Αντώνης Χρηστέας, ο Αίαντας Λαρεντζάκης, ο Στέλιος Βασιλειάδης, ο Βασίλης Γκούμας, ο Λάκης Τσάβας, ο Μηνάς Γκέκος, ο Νίκος Νεσιάδης, ο Γιώργος Αγιασωτέλης, ο Απόστολος Κόντος, ο Μιχάλης Γιαννουζάκος, ο Νίκος Χατζής, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Δήμος Ντικούδης, ο Κώστας Παταβούκας, ο Νάσος Γαλακτερός, ο Ιάκωβος Τσακαλίδης, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Άγγελος Κορωνιός, ο Νίκος Ζήσης, αλλά και μερικοί από τους κορυφαίους ξένους που έχουν περάσει από το ελληνικό μπάσκετ όπως ο Ρολάντο Μπλάκμαν, ο Ντάνυ Βρέινς, ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Κέρτ Ράμπις, Ιμπραήμ Κουτλουάι, Ρούμπεν Πάτερσον, JR Χόλντεν, Γουίλι Άντερσον, Τζόε Αρλάουσκας, Άντονι Μπόουι, Ρίκυ Πηρς, Άριαν Κόμαζετς, Βίκτορ Αλεξάντερ κλπ.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά προβλήματα να μην άφησαν την ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποκορύφωμα τον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία, αλλά δεν παύει να είναι ένα σωματείο με τεράστια ιστορία που κουβαλάει μαζί της απίστευτες ιστορίες και αναμνήσεις, αλλά και φίλους που την ακολουθούν παντού.


NEWSLETTER