Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 18:30

Υπ. Εργασίας: Η επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων πέφτει στο κενό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υπ. Εργασίας: Η επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων πέφτει στο κενό

«Κάκιστες υπηρεσίες προσφέρουν στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, στον κόσμο της εργασίας και στους συνταξιούχους, όσοι εξακολουθούν να προβάλουν επιλεκτικά παραδείγματα ψευδών διαφορών μεταξύ των "νέων" συντάξεων με βάση το Ν.4387/16 και των "παλαιών" συντάξεων.

Συντάξεις που απονέμονταν πριν από τις περικοπές της περιόδου 2010-2014 και πριν από τη χρεοκοπία στην οποία οδήγησαν τη χώρα και το ασφαλιστικό οι προηγούμενες κυβερνήσεις» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όπως σημειώνει, η επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης πέφτει στο κενό, αφού, με τον Ν. 4387/16, αποκαταστάθηκε η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και οι μέσες συντάξεις που απονέμονται, σε καμία περίπτωση, δεν είναι αυτές που παρουσιάζονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, καμία λίστα συντάξεων δεν υπάρχει από τις υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με τα ποσά συντάξεων τα οποία εμφανίζονται. «Καμία σύνταξη γήρατος των 200 ευρώ δεν υπάρχει, καθώς προβλέπεται η καταβολή εθνικής σύνταξης 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης και 345 ευρώ για 15 έτη ασφάλισης, στην οποία θα προστίθεται το ανταποδοτικό μέρος, μέσω των εισφορών που έχει καταβάλει» διευκρινίζει το υπουργείο.

Παράλληλα, τονίζει ότι τα δεδομένα αποδεικνύουν πως η αναλογία της μέσης σύνταξης προς τον μέσο μισθό, το 2030, θα αντιστοιχεί στο 67%, ο μέσος συντάξιμος μισθός θα έχει αυξηθεί κατά 26,1% και το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού από τη σύνταξη (εθνική, ανταποδοτική και επικουρική) για 40 έτη ασφάλισης θα είναι 96%. «Άλλωστε, οι καταβαλλόμενες συντάξεις, μετά το 2022, θα έχουν ετήσια αύξηση πάνω από 2% με βάση την πρόβλεψη του Ν. 4387/16, για τον μηχανισμό αναπροσαρμογής των συντάξεων, βάσει των εξελίξεων στην οικονομία. Διασφαλίζεται και η ανταποδοτικότητα και η επάρκεια των συντάξεων» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ υποστηρίζει ότι, όσοι εξακολουθούν να προβάλουν διαφορετική εικόνα, «είναι προφανές ότι εξυπηρετούν το γνωστό σχέδιο της ΝΔ να υπονομεύσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος της ιδιωτικής, οδηγώντας σε πλήρη καταβαράθρωση τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER