Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 08:40

Στην Ελλάδα για 1η φορά το Εργαστήριο του ΟΑΣΕ για τις πρακτικές οροθεσίας και χάραξης συνόρων

Γράφτηκε από την
Στην Ελλάδα για 1η φορά το Εργαστήριο του ΟΑΣΕ για τις πρακτικές οροθεσίας και χάραξης συνόρων

Το 7ο Εργαστήριο του ΟΑΣΕ για τις πρακτικές Οροθεσίας και Χάραξης Συνόρων, πρόκειται να λάβει χώρα σήμερα και την Παρασκευή στο Αμφιθέατρο «Ι. Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας φιλοξενεί το Εργαστήριο, στόχος του οποίου είναι να ανταλλαγούν ορθές πρακτικές και να αντληθούν τα αναγκαία διδάγματα από περιπτώσεις οριοθέτησης και χάραξης συνόρων στην περιοχή του ΟΑΣΕ. Κι αυτό διότι τα σαφώς καθορισμένα σύνορα, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, διευκολύνουν το νόμιμο εμπόριο και τη διασυνοριακή κυκλοφορία των ανθρώπων ενώ, αντιστρόφως, ενισχύουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και ανθρώπων, της εμπορίας πολιτιστικών αγαθών και άλλων μορφών εγκληματικών διασυνοριακών δραστηριοτήτων, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Στο εργαστήριο θα λάβουν μέρος συνολικά 35 εκπρόσωποι 20 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καθώς επίσης 9 στελέχη και σύμβουλοι της Διεύθυνσης Διεθνικών Απειλών του ΟΑΣΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER