Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 11:10

Αμβρόσιος προς Μητροπολίτες: Αγαπητοί μου Αδελφοί «Αγαπούληδες»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αμβρόσιος προς Μητροπολίτες: Αγαπητοί μου Αδελφοί «Αγαπούληδες»

Τα βέλη του κατά άλλων Μητροπολιτών ρίχνει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, αποκαλώντας τους «αγαπούληδες του Θεού».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων τους δίνει «τη χαριστική βολή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και τους εύχεται «μετάνοια και διόρθωση». Αναφέρει επίσης ότι κάποιοι εξ αυτών ισχυρίζονται ότι εκφράζει τις «απόψεις του Σατανά και του Αντίχριστου».

Διαβάστε τι έγραψε:

5η ανοικτή επιστολή

«Προς τους "Αγαπούληδες" του Θεού
ήτοι Αρχιερείς, Ιερείς, Διακόνους και Λαϊκούς
Αίγιον, 19η Νοεμβρίου 2018

Θέμα: Ο Θεός είναι ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, άρα και ΤΙΜΩΡΟΣ !

Σήμερα σας δίδω την "χαριστική βολή"
Και Σας εύχομαι Μετάνοια και Διόρθωση!

Με τέσσερες συνεχόμενες αναρτήσεις προσπάθησα να Σας αποδείξω, ότι η τοποθέτησή Σας πάνω στο φλέγον θέμα, εάν και κατά πόσον ο Θεός, ως Παιδαγωγός, ενίοτε γίνεται και Τιμωρός, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ! Μέχρι σήμερα, έστω και με κάποια ιδιωτική - προσωπική επικοινωνία, ανέμενα κάποια ανταπόκριση εκ μέρους Σας, αλλά-δυστυχώς- χωρίς αποτέλεσμα! Ουδείς έξ Υμών, όπως αποδεικνύεται, έχει μετανοήσει για την εις βάρος μου καταγγελία του, όπως π.χ. ότι λέγω "καρικατούρες", ή το ακόμη χειρότερο, ότι εκφράζω "τις απόψεις του Σατανά, του Αντιχρίστου"!!!!

Δεν πειράζει! Σας συγχωρώ από τα βάθη της αμαρτωλής ψυχής μου! Να γνωρίζετε όμως ότι άλλος περισσότερο και άλλος ολιγότερο εξ Υμών διαστρέφετε το περιεχόμενο της Πίστεώς μας. Με την σημερινή ανάρτησή μου σταματώ πια την προσπάθεια να Σας πείσω! Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στούς μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή!

Με ακούτε Σεβασμιώτατε Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμε «για τίς καρικατούρες» μου και Σείς, Σεβασμιώτατε Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, για την "αμνησία" μου; Σας μνημονεύω ονομαστικώς όχι από μνησικακίαν, αλλά για να Σας αποδείξω, ότι δεν πάσχω ακόμη από αμνησίαν! Με την Χάριν του Κυρίου συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως. Ευγνωμονώ τόν Κύριόν μου».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης παραθέτει σειρά διδαχών Αποστόλων και Αγίων θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επικυρώσει την άποψη ότι ο «Θεός είναι Παιδαγωγός άρα και Τιμωρός».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER