Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 10:40

Ρ. Δούρου: Θα στηρίξουμε για άλλα τρία χρόνια τα Κέντρα Κοινότητας

Γράφτηκε από την
Ρ. Δούρου: Θα στηρίξουμε για άλλα τρία χρόνια τα Κέντρα Κοινότητας

«Είμαι υπερήφανη που ως περιφερειάρχης μπόρεσα να συμβάλλω στην αλλαγή πολιτικής σε σχέση με το κράτος πρόνοιας», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την τελετή εγκαινίων του Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Νέας Σμύρνης.

Η κ. Δούρου υπογράμμισε ότι τα Κέντρα Κοινότητας έπρεπε να είχαν γίνει πολύ καιρό πριν, προσθέτοντας ότι, αφού μετρήθηκε η επιτυχία του θεσμού, «αποφασίσαμε τη στήριξή του για άλλα τρία χρόνια».

Επισήμανε, επίσης, ότι αυτή η χώρα δεν είχε ποτέ προνοιακή πολιτική. «Έκλεινε τα μάτια απέναντι στους συμπολίτες μας με αναπηρία, σε μονογονεϊκές οικογένειες, είχε επιδοματικές πολιτικές και πάλι στη λογική της πολιτικής επιβίωσης», τόνισε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «με την έλευση των μνημονίων είχαμε και το άλλοθι για να μην έχουμε προνοιακή πολιτική».

Στην Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, χρηματοδοτούνται 55 Κέντρα Κοινότητας, συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ, ενώ με την επέκταση της λειτουργίας τους για τρία ακόμα χρόνια, ο συνολικός προϋπολογισμός από το ΠΕΠ Αττικής θα υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ.

Στα εγκαίνια παρέστησαν η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER