Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 13:20

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα

Βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις σημειώνονται στους ορεινούς όγκους της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα.

Στα «λευκά» ντύθηκαν η Κοζάνη, η Φλώρινα και το Αμύνταιο, όπου ο υδράργυρος έπεσε το πρωί κάτω από το μηδέν. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, όπως επίσης στους επαρχιακούς δρόμους της Κοζάνης. Το ίδιο για τους οδηγούς που κινούνται σε σημεία του ορεινού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Καστοριάς και των Γρεβενών. 

Χωρίς προβλήματα πάντως διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της. 

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί πυκνή νέφωση με διαστήματα βροχοπτώσεων, ενώ η θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά επίπεδα (4 βαθμοί Κελσίου.) Στην Κεντρική Μακεδονία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα των οδηγών που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας (Σέλι, "3-5 Πηγάδια") και της Πέλλας ("Καϊμάκτσαλαν"). 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, στο νομό Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Φλώρινας - Νίκης, διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Κοζάνης η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Επαρχιακό Οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης - Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Γρεβενών, η Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: Εθνική οδός Γρεβενών - Τρικάλων, από το 15ο χλμ. έως 40ο χλμ., Επαρχιακή οδός Γρεβενών - Σαμαρίνας, από το 13ο χλμ. έως 54ο χλμ., Επαρχιακή οδός Γρεβενών - Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 13ο χλμ. έως 45ο χλμ., Επαρχιακή οδός Γρεβενών - Περιβολίου, από το 13ο χλμ. έως 43ο χλμ. και Επαρχιακή οδός Γρεβενών - Κρανιάς, από το 20ο χλμ. έως 37ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Καστοριάς, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα ακόλουθα τμήματα: Επαρχιακή οδός Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) από 30ο χλμ. έως 43ο χλμ. , Επαρχιακή οδός Καστοριάς - Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας) από 22ο χλμ. έως 31ο χλμ. , Επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από 18ο έως 28ο χλμ. , καθώς και σε όλο το ορεινό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο Εθνικό και υπόλοιπο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER