Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 15:20

646 παραβάσεις οδηγών σε μία εβδομάδα για μη χρήση ζώνης

Γράφτηκε από την
646 παραβάσεις οδηγών σε μία εβδομάδα για μη χρήση ζώνης

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 10 έως 16 Δεκεμβρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από 586 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 3.138 οχήματα και βεβαιώθηκαν 646 παραβάσεις, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (91), της Αττικής (89), του Ηρακλείου (40), των Χανίων (37), των Ιωαννίνων (31) και της Κορινθίας (29).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER