Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 12:30

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή, κίνδυνος για πλημμύρες το επόμενο τετραήμερο

Γράφτηκε από την
Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή, κίνδυνος για πλημμύρες το επόμενο τετραήμερο

Την προσοχή για το κίνδυνο πλημμυρών το επόμενο τετραήμερο εφιστά ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι «η χώρα μας δείχνει να εισέρχεται σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών και πιθανώς πλημμυρογόνων βροχοπτώσεων». 

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Προσοχή το επόμενο τετραήμερο! 

Ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρών κατά τόπους είναι μεγάλος!

Καλημέρα φίλες και φίλοι! 

Προσοχή θέλει γενικά το ερχόμενο τετραήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς η χώρα μας δείχνει να εισέρχεται σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών και πιθανώς πλημμυρογόνων βροχοπτώσεων. (κάντε κλικ για μεγέθυνση στον χρωματικό προγνωστικό χάρτη)!

Τοπικές πλημμύρες, αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών, αλλά και κατολισθήσεις είναι συνήθως τα αποτελέσματα από τέτοιου είδους εμμονικές καιρικές καταστάσεις, όποτε κατά την ταπεινή μου γνώμη καλό θα είναι να υπάρχει κάποια επαγρύπνηση και λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης, ειδικά στις περιοχές όπου αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει και παράταση των έντονων καιρικών φαινομένων και μετά το πέρας του ερχόμενου τετραήμερου!!

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών της εβδομάδας που διανύουμε θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων».


NEWSLETTER