Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 11:20

Έρχεται τριήμερο σφοδρής κακοκαιρίας (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Έρχεται τριήμερο σφοδρής κακοκαιρίας (Βίντεο)

Στο επίκεντρο τριήμερης κακοκαιρίας από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα μπαίνει η χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας, δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Βοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησος αλλά και Αττική θα δεχτούν σημαντικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ακόμα και παραθαλάσσιες ενώ αναμένονται χιόνια και στην Αθήνα από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και τουλάχιστον το πρωί της Δευτέρας.

Αναλυτικά τι καιρό θα κάνει από την Παρασκευή 22-02-2019 μέχρι και την Δευτέρα 25-02-2019:

Παρασκευή 22-02-2019
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές που τη νύχτα στα ανατολικά θα ενταθούν. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σάββατο 23-02-2019
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άλλα και σε περιοχές της ηπειρωτικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.

Κυριακή 24-02-2019 και Δευτέρα 25-02-2019
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου θα χιονίσει κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τη δευτέρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 7 με 8, στα πελάγη 9 και στο αιγαίο πιθανώς 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη Δευτέρα.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Σάκης Αρναούτογλου: Τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τη θάλασσα

Σε λίγα 24ωρα από σήμερα ο χειμώνα επιστρέφει και, μάλιστα, με άγριες διαθέσεις.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία, οι άνεμοι θα είναι πιο ισχυροί και το κρύο θα είναι τσουχτερό. Το σαββατοκύριακο, μάλιστα, όπως όλες οι προγνώσεις έχουν αρχίσει να δείχνουν θα είναι «λευκό»!

Ήδη από την Παρασκευή το βράδυ θα αρχίσει η επιδείνωση του καιρού βαθμιαία σε όλη την Ελλάδα. Ο Σάκης Αρναούτογλου, μάλιστα, δείχνει να είναι πλέον σίγουρος πως ειδικά το Σάββατο (από το μεσημέρι και μετά) η επέλαση του κρύου θα φέρει μαζί της ισχυρές χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές!

Με βάση την πρόγνωση του γνωστό μετεωρολόγου, από την επέλαση του χιονιά (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία) δεν φαίνεται να εξαιρείται ούτε η Αθήνα.


NEWSLETTER