Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 13:50

Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο στις 5 Μαρτίου

Γράφτηκε από την
Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο στις 5 Μαρτίου

Παναττική στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο κήρυξε για την Τρίτη 5 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 στο υπουργείο Οικονομικών.

Η κινητοποίηση γίνεται, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «μετά την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αίτημα που εκφράστηκε εγγράφως εδώ και ένα μήνα, αλλά και κατά την πρόσφατη κινητοποίησή μας στις 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε.) για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
  • Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.
  • Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.
  • Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER