Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 03:34

Μεσσηνιακός: Γνώρισαν τον στίβο παιδιά του δημοτικού σχολείου Βέργας

Γράφτηκε από την
Μεσσηνιακός: Γνώρισαν τον στίβο παιδιά του δημοτικού σχολείου Βέργας

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ, ΣΕ ΡΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΜΑΤΑ 

 

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα αγωνίσματα του στίβου είχαν προχθές ορισμένα παιδιά της ΣΤ' τάξης του δημοτικού σχολείου Βέργας, μετά από πρωτοβουλία της διευθύντριας του σχολείου Σίσης Πλακονούρη. 

Τα παιδιά Αγγελος Σώκαλης, Αναστασία Γαλακούτη, Γεωργιάννα Κότση, Γιούλα Τσολάκου, Διονυσία Κωτσόβολου, Ειρήνη Γυφτέα, Ελένη Μέντζα, Ελένη Πανταζή, Ευστράτιος Γκούζος, Ευστράτιος-

Ταξιάρχης Τσακπινέλλης, Ηλίας Πανταζής, Ιωάννης Πικιός και Κωνσταντίνος Μητσέας επισκέφθηκαν το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο τους Νικόλαο Τσακπινέλλη και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Βαρβάρα Αναγνώστου. Εκεί τους

περίμεναν οι προπονητές του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου του τμήματος στίβου για να τους κάνουν γνωστά τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού. Συγκεκριμένα τα παιδιά αγωνίστηκαν σε αγωνίσματα δρόμου, σε ρίψεις και σε άλματα.

Το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών

σχολείων κοντά στον κλασικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν και να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό. 

Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύθηκε τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών και τους προσφέρθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Δηλώσεις μαθητριών-μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βέργας:

Αναστασία Γαλακούτη: "Πέρασα φανταστικά μαζί με τους συμμαθητές μου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θέλω να ξαναέρθουμε με το σχολείο μας. Ηταν μια αξέχαστη εμπειρία και ευχαριστώ τους προπονητές που ήταν πολύ καλοί και ευγενικοί μαζί μας".

Ευστράτιος Τσακπινέλλης: "Περάσαμε τέλεια. Μου άρεσαν αυτά που κάναμε γιατί ήταν ομαδικά".

Ελένη Μέντζα: "Περάσαμε πολύ καλά μαζί με τους συμμαθητές και θα ήθελα να ξαναέρθουμε".

Ελένη Πανταζή: "Περάσαμε υπέροχα, γιατί ήμασταν όλα τα παιδιά μαζί και γνωρίσαμε από κοντά τα αγωνίσματα του στίβου".

Γιούλα Τσολάκου: "Περάσαμε τέλεια. Θα ήθελα να ασχοληθώ με τα αθλήματα του στίβου. Μου άρεσαν πολύ οι προπονητές και εύχομαι να ξαναέρθουμε".

Τέλος η προπονήτρια του Μεσσηνιακού Ευαγγελία Ντόλου σημείωσε από την πλευρά της: "Στο τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού γίνεται μια προσπάθεια προκειμένου να πειστεί το σύνολο των ανθρώπων ότι η αθλητική ιδέα και η αθλητική πράξη δεν είναι ένα απλό χόμπι για λίγους παθιασμένους, αλλά μια φιλοσοφία που εμπνέει όλους τους ανθρώπους. Είναι ένα κίνημα που έχει τη δύναμη να

επιδρά ευεργετικά πάνω στη σωματική και στην πνευματική τελειοποίηση του ατόμου. Εχει τρόπους να ακονίζει τις δημιουργικές δυνάμεις του ανθρώπου, προσφέρει αισιοδοξία, δύναμη, αντοχή για τον αγώνα της ζωής, επιμονή και θέληση για επιτυχία και τέλος τονώνει το αίσθημα ευθύνης και κάνει τον άνθρωπο περήφανη προσωπικότητα με αξιοπρέπεια. Στόχος μας λοιπόν, είναι να βαπτίζονται οι νέοι μας από τα πρώτα χρόνια της σχολικής ζωής τους, με την αγάπη για τις αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, καθώς ο αθλητισμός ελκύει, απασχολεί, συναρπάζει και συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπων πάνω στη γη". 


NEWSLETTER