Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 02:08

Αντίτιμο από τις ομάδες για τα γήπεδα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αντίτιμο από τις ομάδες για τα γήπεδα της Καλαμάτας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού οι ομάδες της Καλαμάτας θα καταβάλλουν άμεσα κάθε μήνα αντίτιμο για τα γήπεδα που χρησιμοποιούν. Συγκεκριμένα για τα σωματεία που προπονούνται και αγωνίζονται σε Κλειστό και Τέντα το ποσό είναι 100 ευρώ για όσες έχουν ακαδημίες και 100 ευρώ για αυτές που αγωνίζονται σε εθνικά πρωταθλήματα. Οι ομάδες της Α' κατηγορίας θα πληρώνουν 75 ευρώ, της Β' 50 ευρώ και της Γ' 30 ευρώ. Στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" οι ομάδες της Α' τοπικής θα δίνουν 75 ευρώ, της Β' 50 και της Γ' 30 ευρώ. Η πρόεδρος του Φορέα Μαρία Οικονομάκου παραχώρησε χθες συνέντευξη στα γραφεία του Φορέα και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της θρυλικής Αγγέλως εξήγησε ότι "μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να διατηρήσουμε ευπρεπείς τους αθλητικούς χώρους. Διότι δεν υπάρχουν έσοδα. Θέλουμε να βοηθηθούμε για να βοηθήσουμε. Υπάρχουν  πάρα πολλά προβλήματα. Το βασικότερο είναι η μείωση της επιχορήγησης που έχουμε στο 60%. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται. Μπήκαμε στη διαδικασία να βάλουμε τις ομάδες να δίνουν ένα ποσό καθαρά συμβολικό. Ζούμε και εμείς εδώ και η κρίση μας έχει αγγίξει, όπως και όλους σε όλα τα στρώματα. Με τα χρήματα αυτά θέλουμε να βελτιώσουμε τους χώρους και να κάνουμε κάποιες μικροεπισκευές, αλλά και για καθαριότητα. Διότι πληρώνουμε όλα τα λειτουργικά έξοδα. Και λόγω της κρίσης και της συνταξιοδότησης αναγκαζόμαστε να φέρνουμε συνεργείο 2-3 φορές την εβδομάδα. Θα πρέπει οι ομάδες να αφήνουν το χώρο καθαρΌ, διότι δεν γίνεται κάθε μία ώρα να υπάρχει καθαρίστρια. Οι περισσότερες το έχουν σε άθλια κατάσταση.

Υπάρχουν προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να τα λύσουμε, αλλά δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε πόρους. Εδώ και 4 χρόνια παλεύουμε για την αλλαγή πανιού της Τέντας. Η πολιτεία έχει αθετήσεις τις υποσχέσεις της".

 

Κλείνει το κολυμβητήριο

Η κ. Οικονομάκου σημείωσε ακόμα πως έχει ξεκινήσει μελέτη για αποδυτήρια και θέρμανση στην Τέντα και στο Στάδιο. Είπε ότι μπήκε πετρέλαιο στην Τέντα. Οσον αφορά το κολυμβητήριο οι ομάδες θα έχουν την ευθύνη για το θέμα της χλωρίωσης. Το κολυμβητήριο της Καλαμάτας θα κλείσει από 21 Δεκεμβρίου έως 14 Γενάρη προκειμένου να μπορέσει να παραμένει ανοιχτό τη νέα σεζόν. Θα γίνουν βελτιώσεις στους βατήρες, ενώ θα μπουν και ηλιακοί θερμοσίφωνες μέσω μιας δωρεάς. Στις σκέψεις είναι και η δημιουργία κυλικείου.

 

 

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER