Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 00:16

Παναγιώτης Δούσης: Αποθεραπεύτηκε στο κέντρο "Διάπλαση" και έτρεξε στο Μαραθώνιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παναγιώτης Δούσης: Αποθεραπεύτηκε στο κέντρο "Διάπλαση" και έτρεξε στο Μαραθώνιο

Οταν η επιστημονική κατάρτιση, οι άριστες εγκαταστάσεις και ο υπερσύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός, συνδυάζονται με την θέληση για αθλητισμό και πίστη για επάνοδο στην ενεργό δράση, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό.

Ο γνωστός μαραθωνοδρόμος Παναγιώτης Δούσης αντιμετώπισε πριν 4 μήνες ένα πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό του γόνατο και οι πρώτες ιατρικές γνωματεύσεις τού συνέστησαν να μην ξανατρέξει σε αγώνες δεδομένης και της ηλικίας του (77 ετών).

Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω, επισκέφτηκε το Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Καλαμάτας "Διάπλαση" και μέσα σε ένα μήνα, υπό στενή παρακολούθηση και κατάλληλα διαμορφωμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και μάλιστα έτρεξε στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου πρώτευσε στην κατηγορία του.

Ο 77χρονος δρομέας είναι πλέον ένα πολύ οικείο πρόσωπο στη "Διάπλαση", κάτι που φάνηκε και από την χθεσινή του επίσκεψη στο Πρότυπο Κέντρο για να ευχαριστήσει τη διεύθυνση και το προσωπικό για τα όσα του προσέφεραν.

Ο γενικός διευθυντής της "Διάπλασης" Χρήστος Βιρβίλης μίλησε για την συνεργασία που είχαν με τον 77χρονο δρομέα: "Είναι μέγιστη τιμή και ικανοποίηση για εμάς που συνεργαστήκαμε με έναν άνθρωπο που τρέχει από τότε που γεννήθηκε και του ευχόμαστε να τα εκατοστήσει.

Καποιοι του έλεγαν ότι δεν θα ξανατρέξει εξαιτίας ενός τραυματισμού.

Αυτός νίκησε τις επιστημονικά κακές γλώσσες με την συμμετοχή του στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βάλαμε κι εμείς ένα πολύ μικρό λιθαράκι σε αυτή του την προσπάθεια και του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής και δυνατός. Θέλω να πω ακόμη πως θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό του και θα καλύπτουμε όλους τους αγώνες του. Θα χαιρόμαστε σε όλες τις νίκες του, όπου νίκη είναι απλά και μόνο η συμμετοχή, και θα τις θεωρούμε και δικές μας νίκες".

Στη συνέχεια μίλησε για την πορεία της αποθεραπείας του ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Γιαννόπουλος: "Είχαμε άριστη συνεργασία με τον κ. Δούση. Είχε ένα πρόβλημα στο μηνίσκο στο αριστερό του γόνατο και ορισμένοι τού είπαν πως πρέπει να σταματήσει να τρέχει. Σε επαφή με τον φυσίατρο κ. Καρτσωνάκη, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα με σκοπό να βελτιώσουμε τη δύναμη στον τετρακέφαλό του. Η αποκατάσταση κράτησε ένα μήνα και ο κ. Παναγιώτης ακολούθησε κατά γράμμα τις συμβουλές μας.

Στην προσπάθειά μας αυτή στηριχθήκαμε σε ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, το ισοκινητικό δυναμόμετρο, με το οποίο μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε ηλεκτρονικά όλη την πορεία της αποθεραπείας".

 

Ο Παναγιώτης Δούσης φανερά συγκινημένος δεν είχε λόγια για να ευχαριστήσει το προσωπικό της "Διάπλασης" για την καθοριστική συμβολή τους στην επάνοδό του στην ενεργό δράση: "Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την διεύθυνση του Κέντρου Αποκατάστασης "Διάπλαση" για τις πολύτιμες και αξιόλογες υπηρεσίες που μου πρόσφεραν. Η δημιουργία του Κέντρου στην πόλη μας έχει συμβάλει στα μέγιστα στην αποκατάσταση ποικίλων τραυματισμών. Επίσης θέλω να συγχαρώ τον υπεύθυνο κ. Καρτσωνάκη καθώς και το προσωπικό του Κέντρου που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα συνετέλεσαν στην αποθεραπεία μου από τον σοβαρό τραυματισμό μου. Με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αγκάλιασαν πραγματικά και εκεί που είχα απελπιστεί, κατάφερα να επιστρέψω. Χαριν της επίμονης προσπάθειας αυτών επανήλθα σύντομα πλήρης υγείας στην ενεργό αθλητική δράση. Είναι μεγάλη χαρά μου που τρέχω και πάλι χωρίς κανένα πρόβλημα. Νιώθω όπως ήμουν πριν 20 χρόνια".

Ο Παναγιώτης Δούσης ετοιμάζεται πλέον για νέους αγώνες δρόμου.

Στις 5 Μαρτίου θα συμμετάσχει στον Μαραθώνιο του Παρισιού και μεγάλος του στόχος είναι να δώσει το "παρών" στον παγκοσμίου φήμης Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Η δίψα για άθληση και για νέες διακρίσεις παραμένει άσβεστη για τον 77χρονο δρομέα, παρά τα 36 χρυσά μετάλλια και το ένα αργυρό στους Βαλκανικούς Αγώνες και την κατάριψη κάθε ρεκόρ στην κατηγορία του.

 

Κώστας Ηλιόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER