Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 13:24

Κεφαλονιά: Οι τράπεζες θα απoζημιώσουν μόνο τους "καλοπληρωτές" σεισμόπληκτους

Γράφτηκε από την
Κεφαλονιά: Οι τράπεζες θα απoζημιώσουν μόνο τους "καλοπληρωτές" σεισμόπληκτους

Οι “καλοπληρωτές” που αποπληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια είναι αυτοί που θα λάβουν την αποζημίωση για τα σπίτια που έχουν πληγεί από τον σεισμό στην Κεφαλονιά, όπως δημοσιεύσει σήμερα η Καθημερινή.

 

Η αποζημίωση έρχεται με προϋποθέσεις καθώς όχι μόνο πρέπει το ακίνητο που έχει υποστεί ζημιά να συνδέεται με δάνειο και δη εξυπηρετούμενο, αλλά και να είναι ασφαλισμένο κατά τη διάρκεια λήψης του δανείου. Το ποσοστό των σπιτιών αυτών αντιστοιχεί μόλις στο 10% στην Κεφαλονιά, καθώς τα περισσότερα είναι ανασφάλιστα. Έτσι, η καταβολή της αποζημίωσης προς τον πληγέντα θα δοθεί από την τράπεζα η οποία την έχει εισπράξει προηγουμένως από την ασφαλιστική εταιρεία, αφού αποπληρωθούν οι οι καθυστερούμενες δόσεις. Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη αποζημίωση η οποία δίνεται μετά από έγκριση της τράπεζας και παρακράτηση των καθυστερούμενων δόσεων.

Οι δανειολήπτες που υπέστησαν ζημιές πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους και συγκεκριμένα εάν αυτό καλύπτει για “πρώτο κίνδυνο”, για την “πλήρη αξία” του ακινήτου, για την “τρέχουσα αξία” ή για την “αξία ανακατασκευής” καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί η αποζημίωση που θα λάβουν.

Πηγή: newmoney.gr

 


NEWSLETTER