Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 23:06

Διεθνές βραβείο καινοτομίας σε υπάλληλο του ΑΠΘ

Γράφτηκε από την
Διεθνές βραβείο καινοτομίας σε υπάλληλο του ΑΠΘ

Έφτιαξε ιστοσελίδα-καμπάνια για ΑμΕΑ

 

Βραβείο καινοτομίας για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας έλαβε από το Βρετανικό Συμβούλιο, η Κατερίνα Κουαρτάνου, διοικητική υπάλληλος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου καθώς και ο δασκάλος Αγγλικής Πόλ Σω, οι οποίοι δημιούργησαν εθελοντικά μία ιστοσελίδα με δωρεάν διδακτικό υλικό για τους καθηγητές της αγγλικής γλώσσας, αφιερωμένη στην κινητική αναπηρία.

Η εν λόγω ιστοσελίδα διαγωνίστηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες ιστοσελίδες και βραβεύτηκε στο Λονδίνο στον δωδέκατο διαγωνισμό «ELTons 2014 award for Innovation in Teacher Resources» που είναι αφιερωμένος στην καινοτομία και την αριστεία στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζεται και από την αξιολόγηση αγγλικής γλώσσας του Cambridge.

«Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι ότι στα μαθήματά της χρησιμοποιεί θέματα σχετικά με την κινητική αναπηρία, προσπαθώντας έτσι να ευαισθητοποιήσει τους φυσιολογικούς μαθητές μίας τάξης γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους, σε ό,τι αφορά τις υποδομές, την συμπεριφορά άλλων ανθρώπων, την συμμετοχή στα κοινά κ.α. και να ανοίξει το δρόμο της κατανόησης απέναντι σε αυτά τα άτομα» δήλωσε η διοικητική υπάλληλος του ΑΠΘ, Κατερίνα Κουαρτάνου.

Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε και από τον Πολ Σω που είναι καθηγητής αγγλικής γλώσσας και είναι και ο ίδιος, άτομο με αναπηρία.

Η καμπάνια ονομάστηκε Disabled Access Friendly που σημαίνει Πρόσβαση Φιλική προς ΑμΕΑ.Την περασμένη χρονιά περίπου 19.000 καθηγητές σε πάνω από 110 χώρες επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα. Το δωρεάν ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας www.disabled-accessfriendly.com

Πηγή: iefimerida.gr


NEWSLETTER