Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 00:00

Έδιωξαν δύο αδέλφια με σύνδρομο down από λέσχη μπόουλινγκ!

Γράφτηκε από την
Έδιωξαν δύο αδέλφια με σύνδρομο down από λέσχη μπόουλινγκ!

Μια 35χρονη Βρετανίδα δηλώνει έξαλλη με λέσχη μπόουλινγκ, που απαγόρευσε στα δύο αδέλφια της να παίξουν, επειδή είναι άτομα με σύνδρομο down

 

Η Emma Kemp, από την περιοχή East Yorkshire της Βρετανίας, καταγγέλλει τοπική λέσχη μπόουλινγκ, που αρνήθηκε να αφήσει τα δύο αδέλφια της να παίξουν, επειδή ένα ζευγάρι υποστήριξε ότι αισθάνεται άβολα να παίξει παρουσία των δύο νέων, που είναι άτομα με σύνδρομο down.

Όπως εξηγεί η γυναίκα είχε τηλεφωνήσει στη λέσχη μπόουλινγκ της περιοχής της για να ρωτήσει, αν τα δύο αδέλφια της θα μπορούσαν να πάνε να παίξουν μαζί με ένα άτομο που τα φροντίζει. Η απάντηση ήταν καταφατική και οι δύο νέοι ενθουσιασμένοι αγόρασαν τα ειδικά παπούτσια για το άθλημα και πήγαν στη λέσχη, πληρώνοντας 5 λίρες ο καθένας για να παίξει.

Όμως, σύμφωνα με την αδελφή τους, ένα ζευγάρι παίκτες ζήτησε να απομακρυνθούν τα αδέλφια, επειδή, όπως εξήγησαν, αισθάνονται άβολα να παίξουν μπόουλινγκ, δίπλα στα δύο αδέλφια με σύνδρομο down. Ένας από τους υπεύθυνους της λέσχης κάλεσε στην άκρη τον φροντιστή των αδελφών και του ζήτησε να απομακρυνθούν από τον χώρο, εξηγώντάς του και τον λόγο.

Η αδελφή των δύο νεαρών αναφέρει ότι δεν τολμά να τους εξηγήσει τι έχει ακριβώς συμβεί, επειδή φοβάται ότι θα αναστατωθούν, δηλώνει όμως ότι τα αδέλφια της αντιλήφθηκαν ότι κάτι δυσάρεστο συνέβη και επέστρεψαν στο σπίτι στεναχωρημένα.

Ο υπεύθυνος της λέσχης δήλωσε ότι έχει ήδη μιλήσει για το θέμα με την Emma Kemp, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε μια ειδική υπηρεσία εθελοντών και το θέμα λύθηκε σε φιλικό κλίμα, δεν θέλησε όμως να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER