Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 14:21

Στο Παρίσι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Στο Παρίσι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

Στο Παρίσι στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα το γνωστό λίκνο του πολιτισμού, που έχει ταυτίσει το όνομά του με τις έννοιες της δημοκρατίας, της κομψότητας, του πολιτισμού αλλά και της αισθητικής και είναι μια από τις λαμπρότερες πόλεις του κόσμου, βρέθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, όπου έτρεξαν στον 19ο ημιμαραθώνιο της πόλης.
Στην εκκίνηση βρέθηκαν 30.000 αθλητές και ανάμεσά τους 28 Ελληνες από τους οποίους 11 του Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας.
Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου περνούσε μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου, διέσχιζε τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, συναντούσε την Πλατεία Κονκόρντ, τον Σηκουάνα, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, τον Πύργο του ’ιφελ και πολλά άλλα αξιοθέατα της πόλης.
Ο αγώνας αυτός θεωρείται σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός του Παρισιού.
Στη γαλλική πρωτεύουσα για τον Σ.Δ.Υ.Μ. έδωσαν το παρόν οι Αλοίμονου Βίκυ, Βαλάσσης Δημήτρης, Δασκσλάκης Βαγγέλης, Δούσης Παναγιώτης, ο οποίος τερμάτισε στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας +70 παρά τον τραυματισμό που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του αγώνα, Κακλίδης Δημήτρης, Κακλίδης Κώστας, Καλαμπόκης Τάσος, Καλυβιώτης Νίκος, Κασκούτης Δημήτρης, Κοσμάς Αλέξης και Κοσμάς Γιάννης, ενώ προβλήματα τραυματισμού δεν επέτρεψαν στο Δημήτρη Στεφανούρη και Κώστα Φύκιρη να αγωνισθούν.
Η διοργάνωση ήταν άψογη, ο καιρός ευνοϊκός και οι εντυπώσεις όλων άριστες.
Οι επόμενοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τον σύλλογο είναι ο ημιμαραθώνιος της Νίκαιας στη Γαλλική Ριβιέρα και ο μαραθώνιος στο Μιλάνο.

Από το ΣΔΥ Μεσσηνίας


NEWSLETTER