Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 20:40

Στοίχημα: Θέμα ετοιμότητας…

Γράφτηκε από την

 

Θέμα ετοιμότητας…

Οι πρεμιέρες συνήθως δεν προσφέρονται για σοβαρό παιχνίδι στο στοίχημα, μιας και οι περισσότερες ομάδες είναι ανέτοιμες, δεν είναι λίγες οι φορές, ωστόσο, που προκύπτουν στοιχηματικές ευκαιρίες ακριβώς επειδή οι μπουκ δεν μπορούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια τις συνθήκες που επικρατούν.

Το αμερικάνικο πρωτάθλημα ξεκίνησε μεσοβδόμαδα με έναν μόνο αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι σύλλογοι θα δώσουν σήμερα και αύριο τα πρώτα δείγματα… γραφής.

Εξαιρέσεις, βέβαια, υπάρχουν πάντα και πάνω στην εξαίρεση θα πατήσουμε ποντάροντας κάπως πρώιμα σε αμερικάνικο παιχνίδι, γιατί τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί γύρω από την αναμέτρηση Σαν Χοσέ – Σολτ Λέικ δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Οι γηπεδούχοι έκαναν μέτριο πρωτάθλημα πέρυσι αλλά στα πλέι οφ λίγο έλειψε να κάνουν το… μπαμ, φτάνοντας μέχρι τον τελικό της Ανατολής. Ελάφρυναν αρκετά το ρόστερ τους αποδεσμεύοντας ποδοσφαιριστές που δεν δικαιολόγησαν ούτε στο ελάχιστο τα χρήματα που κόστισαν αλλά και τον… ντόρο που έγινε κατά την άφιξή τους, όπως ο Βραζιλιάνος Ζεοβάνι.

Αγωνιστικά τα πάντα θα κινούνται φέτος γύρω από τον ποδοσφαιριστή αποκάλυψη της περσινής σεζόν, τον Αμερικανοπολωνό αρχισκόρερ Βοντολόφσκι, γεγονός που καθιστά αρκετά προβλέψιμο το παιχνίδι της.

Αντίθετα, το Σολτ Λεϊκ δεν είναι σε καμία περίπτωση ομάδα του… ενός. Μπορεί και εκεί να υπάρχουν ποδοσφαιριστές – βαρόμετρα, όπως οι Αργεντίνοι Μοράλες, Εσπίντολα και ο κοσταρικανός γκολτζής Σαμπόριο, όμως έχουμε να κάνουμε με μία ισορροπημένη ομάδα που διαθέτει αρκετά αποτελεσματική άμυνα και μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε στυλ παιχνιδιού.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι είναι πιο έτοιμοι έχοντας στα πόδια τους πέραν των φιλικών και τρία επίσημα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ της Κεντρικής Αμερικής, όπου βρίσκονται πολύ κοντά στον τελικό.

Πέρυσι το Σολτ Λέικ έκανε… πάρτι στο Σαν Χοσέ, αλλά φέτος οι δύο ομάδες συγκρούονται πολύ νωρίς στη σεζόν και δύσκολα θα δούμε τόσο μεγάλη διαφορά. Όπως και να έχει το «διπλό» του 2,65 αξίζει το ρίσκο.

Κάκιστη επιθετικά η Ξαμάξ και δεν τη βλέπω να σκοράρει στο ματς με τη Ζυρίχη που προσέχει αρκετά την άμυνά της. Περισσότερο ποιοτικοί και ψύχραιμοι οι φιλοξενούμενοι, μπορούν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να πάρουν το τρίποντο.

Τρίτο σημείο ο «άσος» της ανεβασμένης Χέρακλες, η οποία στην έδρα της έχει πάντα τον πρώτο λόγο λόγω του ασυνήθιστου για τον εκάστοτε φιλοξενούμενο συνθετικού τάπητα. Είναι και η φετινή Χέρενφεν που δεν πείθει καθόλου και αντιμετωπίζει πρόβλημα σε όλες τις γραμμές της που κάνει τον «άσο» του 1,90 να φαίνεται αρκετά ελκυστικός.

Ο... Βetατζής

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

 

327. ΞΑΜΑΞ – ΖΥΡΙΧΗ 2 1,85

 

353. ΧΕΡΑΚΛΕΣ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ 1 1,90

 

374. ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ 2 2,65

 

 

TA ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

 

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΕΡΝΤΕΡ 1

 

ΓΟΥΙΓΚΑΝ – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ 1

 

ΟΞΦΟΡΝΤ – ΚΡΟΥ 1

 

ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ – ΛΙΝΚΟΛΝ 1

 

ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ – ΜΠΕΛΙΝΤΣΟΝΑ 1

 

ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ 1

 

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ – ΤΟΡΟΝΤΟ 1

 

ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ – ΜΟΝΑΡΚΑΣ 1

 

* Ο πίνακας δείχνει ποια σημεία ποντάρονται περισσότερο στις ξένες εταιρείες στοιχημάτων

 


NEWSLETTER