Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 21:07

Προβοκάτσια: Η Bild διέδωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έστειλε λάθος επιστολή στο eurogroup

Γράφτηκε από την

Μια είδηση που έκανε το γύρο του διαδικτύου και αναπαρήγαγαν και ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ήθελε την ελληνική κυβέρνηση να έχει αποστείλει λάθος επιστολή στο eurogroup, στοιχείο που αποτέλεσε και σημείο συζήτησης ανάμεσα στην Καγκελάριο της Γερμανίας και τον Έλληνα πρωθυπουργό στην χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Φυσικά η είδηση αποτελούσε καθαρό μύθευμα της γερμανικής εφημερίδας, με πληροφορίες που απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός από την πραγματικότητα. όπως είναι λογικό η διαρροή αυτής της πληροφορίας προκάλεσε έντονη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης που κάνει λόγο για "ευφάνταστο σενάριο".

Πιο συγκεκριμένα πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου μιλάνε για ευφάνταστο σενάριο, αναφερόμενοι στην είδηση ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα. Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές.

Απάντηση στην Bild έδωσε και ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών μέσα από το twitter, σημειώνοντας πως κανείς μπορεί να πιστεύει τα μυθεύματα της γερμανικής εφημερίδας, με δική του ευθύνη.

ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να αναπαράγει το δημοσίευμα, όπως το μετέδωσαν σειρά ελληνικών ενημερωτικών μέσων.

Πηγή: news247.gr