Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 16:32

Διαιτητές μπάσκετ κατά "νεόκοπων παραγόντων"

Γράφτηκε από την

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, ιδρύθηκε το 1983 και στη μέχρι σήμερα πορεία του, κατάφερε μέσα από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες, ν’  αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Συνδέσμους Διαιτητών, στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση και φυσικά παράδειγμα προς μίμηση, για πολλές ιδιαίτερα αναπτυγμένες αθλητικά περιοχές της Πατρίδας μας.
Τα μέλη του, κατά πλειοψηφία είναι αξιολογημένοι Διαιτητές, που διακρίνονται, ιδιαίτερα στα Εθνικά μας Πρωταθλήματα.
Η λειτουργία του Συνδέσμου και η παρουσία των μελών του, όλα αυτά τα χρόνια είναι κοινή παραδοχή, ότι έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην  Ανάπτυξη, Προβολή και Καταξίωση της Καλαθοσφαίρισης στην περιοχή μας.
Είναι λοιπόν το λιγότερο ουτοπία, κάποιοι νεόκοποι στο χώρο παράγοντες, να προσπαθούν κάθε Κυριακή να βρουν εξιλαστήρια θύματα των δικών τους αδυναμιών.
Είναι καιρός να καταλάβουν ότι, ο Διαιτητής είναι ανεξάρτητη προσωπικότητα και καλείται μέσα από αντίξοες συνθήκες, να εφαρμόσει και μόνο, τον κανονισμό του Αθλήματος.
Το επίπεδο δε, των Διαιτητών δυστυχώς, για τους κάθε λογής ανεύθυνους, υβριστές και συκοφάντες, είναι κατά πολύ υψηλότερο, των αθλητών, των ομάδων και των αγώνων που καλούνται να διευθύνουν.
Ας πάψουν λοιπόν να κρίνουν ανθρώπους με ήθος, προσωπικότητα και αποδεδειγμένα διάθεση για προσφορά, σ’ ένα Άθλημα, όπως η Καλαθοσφαίριση, για το οποίο, το μόνο που τους διακρίνει είναι η άγνοιά του.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κυριάκος Ταβουλαρέας





NEWSLETTER