Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 15:35

Πράσινη ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις και ευρώ συζήτησαν Τσίπρας-Παπανδρέου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πράσινη ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις και ευρώ συζήτησαν Τσίπρας-Παπανδρέου

«Πατριωτικός σκοπός» να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη είπε ο πρώην πρωθυπουργός - Δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει όποιον υπηρετεί αυτόν τον σκοπό.


Η πράσινη ανάπτυξη, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ αποτέλεσε την ατζέντα της συζήτησης που είχαν για περισσότερες από δύο ώρες Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πατριωτικό σκοπό» να παραμείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει μια σημαντική κατάκτηση την «ισχυρή θέση στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης» για την οποία τόνισε ότι «δεν πρέπει να χαθεί».
Η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, περιστραφήκε γύρω από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την ΕΕ και διεθνώς προσθέτοντας ότι «οι θέσεις οι προσωπικές μου είναι γνωστές και επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα που ζούμε». Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στην Ευρώπη ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «θα θέλαμε και μια διαφορετική Ευρώπη μια προοδευτική, της ανάπτυξης με περισσότερη δημοκρατία με αλληλεγγύη και βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη. Όμως βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο της ευρώπης και μέσα σε αυτό πρέπει να προασπίσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον».
«Πρέπει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε το 2009 και έμειναν στη μέση, που αντιμετωπίζουν τα κακώς κείμενα μια παρασιτική αντίληψη της οικονομίας» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε στη διάθεση οποιουδήποτε προσπαθεί να παραμείνει όρθια η χώρα χωρίς εξαρτήσεις.
Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER