Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 15:08

Το πορθμείο του Ρίου - Αντιρρίου «άντεξε» στον ανταγωνισμό με την γέφυρα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το πορθμείο του Ρίου - Αντιρρίου «άντεξε» στον ανταγωνισμό με την γέφυρα

Το πορθμείο του Ρίου - Αντιρρίου «άντεξε» στον ανταγωνισμό με την γέφυρα και σήμερα, δέκα πλοία, στα οποία εργάζονται περισσότεροι από 80 ναυτικοί, πραγματοποιούν δρομολόγια όλο το 24ωρο.

 

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου αξιωματικών, πλοίαρχος Γιάννης Γαρδικιώτης, μετά την λειτουργία της γέφυρας το 2004, η κίνηση στο πορθμείο άρχισε να μειώνεται.

Όμως, το 2010, όταν δηλαδή ξεκίνησε η οικονομική κρίση, άρχισε να αυξάνεται η κίνηση με τα φέρι - μποτ. Όπως λέει ο κ. Γαρδικιώτης, το κόστος των διοδίων στην γέφυρα, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές στα πλοία, έγιναν η αιτία να μεταφερθεί μέρος της κίνησης στο πορθμείο. «Εμείς, βλέποντας την αύξηση της κίνησης δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια», προσθέτει ο κ. Γαρδικιώτης και συνεχίζει: «Φέραμε σύγχρονα, αμφίδρομα πλοία στην γραμμή, που κάνουν άνετο το ολιγόλεπτο ταξίδι, παρέχοντας στους επιβάτες όλες τις ανέσεις». Παράλληλα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να μπουν στην γραμμή άλλα δύο πλοία, που θα απασχολήσουν περίπου άλλους 20 ναυτικούς. Μάλιστα, όπως τονίζει, «έχουμε ένα αξιόλογο κομμάτι της κίνησης, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα πλοία στην γραμμή».

Επίσης, ο Γιάννης Γαρδικιώτης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή του πορθμείου στην τοπική οικονομία. Εκτός από τους 80 ναυτικούς που εργάζονται στα φέρι - μποτ, ο εφοδιασμός των πλοίων, γίνεται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Αντίρριο, την Ναύπακτο, το Ρίο και την Πάτρα, συμβάλλοντας έτσι στην βιωσιμότητά τους.

Όσον αφορά στον ανταγωνισμό με την γέφυρα, ο κ. Γαρδικιώτης υπογραμμίζει ότι, «αυτός ο ανταγωνισμός στην ουσία είναι προς όφελος των μετακινούμενων», και εξηγεί:

«Και εμείς και η γέφυρα κάνουμε προσφορές, με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος της μετακίνησης», λέει ο πλοίαρχος παραθέτοντας στοιχεία για την κίνηση στο πορθμείο. «Το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων που μεταφέρουμε είναι φορτηγά και καλύπτουν περίπου το 60% της κίνησης. Όμως σημαντικός είναι και ο αριθμός των ΙΧ επιβατικών οχημάτων που μετακινούνται με τα πλοία».

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει ο κ. Γαρδικιώτης, «αντέχουμε και δίνουμε την δυνατότητα στον φτωχό λαό να κινείται δωρεάν με το φέρι - μποτ, αφού οι πεζοί δεν πληρώνουν.» Δηλαδή αφήνουν το αυτοκίνητό τους στο Αντίρριο ή στο Ρίο μπαίνουν στο πλοίο και φθάνοντας στην απέναντι πλευρά, παίρνουν το λεωφορείο και πάνε στον προορισμό τους.

Τέλος, ας σημειωθεί, ότι τα δρομολόγια στο πορθμείο πραγματοποιούνται κάθε 20 λεπτά της ώρας, από τις 7.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ, ενώ από τις 11.00 το βράδυ έως τις 7.00 το πρωί, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται περίπου κάθε 45 λεπτά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια  

0 # Νίκος Λέκκας 10-04-2018 14:23
Η κίνηση στα φέρυ μποτ θα βελτιωθεί αρκετά εάν δώσετε βάρος στην ποιότητα των υπηρεσιών σας. Αν ο ταξιδιώτης βρίσκει στα πλοία καθαρές τουαλέτες και μπορεί να πιει έναν καφέ της προκοπής και να έχει μια καλή ποικιλία στο τι μπορεί να φάει, είναι βέβαιο πως θα προτιμήσει σε μεγάλο βαθμό το πορθμείο. Ειδικά προς Ιωάννινα, κόβει την διαδρομή στην μέση, ιδανικό σημείο για στάση
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER