Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 23:05

Πρεμιέρα για την ΕΡΤ με τον Εθνικό Ύμνο στις 6 το πρωί

Γράφτηκε από την
Πρεμιέρα για την ΕΡΤ με τον Εθνικό Ύμνο στις 6 το πρωί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΟΣΠΕΡΤ στις 19.00 και... εορταστική συναυλία στις 20:00, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου

 

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και το λογότυπο της ΕΡΤ «επιστρέφουν» αύριο στους δέκτες. Με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αύριο στις 06:00 το πρωί οι Ν. Αγγελίδη και Β. Χαϊνά θα κανουν ποδαρικό στην πρωινή ενημέρωση.

Θα ακολουθήσουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν έπεσε το «μαύρο».

Το κλίμα αναμένεται να είναι πλήρως εορταστικό καθώς, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 20:00 μεγάλη συναυλία, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να δίνουν το «παρών», ανάμεσά τους, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.

Η συναυλία θα μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από αύριο στα ερτζιανά θα εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον ελληνισμό.

Ωστόσο, η ΠΟΣΠΕΡΤ που έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ ενδέχεται να «συννεφιάσει» το γιορτινό κλίμα, αύριο στις 19:00, με συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.

Να σημειωθεί πως οι αιτήσεις επανόδου του προσωπικού έφθασαν τις 1.665, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.

protothema.gr


NEWSLETTER