Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 11:08

Προβάδισμα, αλλά πτωτική τάση για το "ΟΧΙ" δείχνει δημοσκόπηση για την "Εφημερίδα των Συντακτών"

Γράφτηκε από την
Προβάδισμα, αλλά πτωτική τάση για το "ΟΧΙ" δείχνει δημοσκόπηση για την "Εφημερίδα των Συντακτών"

Το «όχι» στην πρόταση των θεσμών προκρίνεται ως επιλογή των πολιτών με βάση δημοσκόπηση της ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μετά το κλείσιμο των τραπεζών, το ποσοστό του «όχι» μειώθηκε αν και εξακολουθεί να προηγείται έναντι του«ναι».

 

Πιο αναλυτικά, πριν το κλείσιμο των τραπεζών το 57% δήλωνε «όχι» στην πρόταση των θεσμών, το 30% «ναι» ενώ ποσοστό 13% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Μετά το κλείσιμο των τραπεζών το ποσοστό του «όχι» είναι στο 46%, το 37% λέει «ναι» στην πρόταση των θεσμών ενώ 17% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών», το 50% τη θεωρεί σωστή, το 38% λανθασμένη, το 7% ούτε σωστή ούτε λανθασμένη και το 5% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Το 86% δηλώνει ότι θα προσέλθει στην κάλπη για να ψηφίσει σε αυτό το δημοψήφισμα, το 8% λέει ότι δεν θα προσέλθει και το 6% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Οι επιχειρηματίες σε ποσοστό 33% λένε «ναι» στην πρόταση των θεσμών, το 46% λέει «όχι» και το 21% «δεν ξέρει/δεν απαντά». Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό 37% λένε «ναι», 50% λένε «όχι», 13% «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα σε ποσοστό 29% λένε «ναι», 56% λένε «όχι», 15% «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό 41% λένε «ναι», 45% «όχι», 14 «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι συνταξιούχοι του δημοσίου σε ποσοστό 43% λένε «ναι», 46% «όχι», 11% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ποσοστό 32% λένε «ναι», 52% λένε «όχι», 16 «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι άνεργοι σε ποσοστό 23% λένε «ναι», 62% λένε «όχι» και 15%«δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Νοικοκυρές σε ποσοστό 34% λένε «ναι», 41% «όχι», 25% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER