Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 10:36

Μέρκελ: Θα χρειαστεί πολύς χρόνος - Θα είναι επώδυνη η προσπάθεια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μέρκελ: Θα χρειαστεί πολύς χρόνος - Θα είναι επώδυνη η προσπάθεια

«Η Αθήνα πρέπει να ψηφίσει το κείμενο συμφωνίας πριν από τα υπόλοιπα κοινοβούλια» - Προανήγγειλε επιστροφή της Τρόικας.

 

«Η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει το κείμενο συμφωνίας πριν από τα υπόλοιπα κοινοβούλια. Η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα μέχρι την Τετάρτη» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής.
Η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε στην πρόθεση των εταίρων να συζητήσουν παράταση αποπληρωμής του χρέους, αλλά πρόσθεσε ότι είναι «εκτός συζήτησης» το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους.

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπομονετικοί, η εμπιστοσύνη τον τελευταίο καιρό κλονίστηκε. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα με την Ελλάδα και να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Και οι Έλληνες φέρουν την ευθύνη για να γίνουν αυτά που αποφασίστηκα. Έχω μεγάλη πίστη στην έναρξη των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα. Νομίζω πως τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα» σημείωσε.

Όπως είπε η καγκελάριος της Γερμανίας το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί για άμεσες επενδύσεις. Είπε δε ότι «κατά την εκπόνηση του προγράμματος θα πρέπει να επιστρέψουμε στο κανονικό σχήμα του ελέγχου των τριών θεσμών όπως και στα άλλα κράτη».

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα αιτηθεί νέου προγράμματος διάσωσης από το ΔΝΤ όταν λήξει το πρόγραμμα του ΔΝΤ τον Μάρτιο. Το πρόγραμμα είναι 82-86 δισ. για 3 χρόνια. Θα πρέπει να φτιάξουμε ένα ταμείο ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ.».

«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και θα είναι επώδυνη η προσπάθεια -όπως έγινε απόψε το βράδυ- όμως ελπίζω ότι οι προσπάθειες θα τελεσφορήσουν» δήλωσε.

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER