Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 11:17

Βαλς: "Δεν θα πρέπει ποτέ να τανεινώνεται ένας λαός"

Γράφτηκε από την
Βαλς: "Δεν θα πρέπει ποτέ να τανεινώνεται ένας λαός"

«Εφ'όσον υπάρξει συμφωνία, η Γαλλία θα την υποβάλει προς επικύρωσή της στο γαλλικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε πρωϊνή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Inter. Διευκρίνισε ότι είναι πιθανό να υποβληθεί στο Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.

 

Ο Μ. Βαλς χαιρέτισε για ακόμα μια φορά το κουράγιο του Αλέξη Τσίπρα για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος που ήταν μια κυρίαρχη απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, και πρόσθεσε :

« Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα για την ιστορία μας που έχει σημασία. Είναι μια χώρα με προσόντα, τον τουρισμό της, τη ναυτιλία της, την γεωργία της», είπε.

«Είμαστε μπρος σε μια ιστορική στιγμή... η Ελλάδα δεν μπορεί να λείψει από την καρδιά της Ευρώπης», υπογράμμισε.

Σε ερώτημα ακροατή εάν θεωρεί ότι «μπορούμε να οικοδομήσουμε κάτι σταθερό ταπεινώνοντας έναν λαό, και εάν η Συνθήκη των Βερσαλιών δεν θα πρέπει να θυμίζει σε όλους ότι είναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο να ταπεινώνεται ένας λαός», ο Μανουέλ Βάλς απάντησε.

« Δεν θα πρέπει ποτέ να τανεινώνεται ένας λαός, δεν θα πρέπει ποτέ να ταπεινώνεται μια κυβέρνηση(...) γι αυτό η θέση της Γαλλίας ήταν σταθερή κάνοντας τα πάντα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, και διατηρώντας όλα τα δεδομένα της εθνικής της κυριαρχίας», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER