Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 11:54

Ντάισελμπλουμ: Τα εθνικά κοινοβούλια αναμένεται να ψηφίσουν για την επικύρωση του σχεδίου παροχής βοήθειας στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ντάισελμπλουμ: Τα εθνικά κοινοβούλια αναμένεται να ψηφίσουν για την επικύρωση του σχεδίου παροχής βοήθειας στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα

Τα εθνικά κοινοβούλια που πρέπει να ψηφίσουν για την επικύρωση του σχεδίου παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα είναι πιθανό να το κάνουν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

«Τις επόμενες ημέρες, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οι Έλληνες θα προχωρήσουν στην υιοθέτηση νομοσχεδίων. Πρέπει να εγκριθεί το σχέδιο στο σύνολό του, αλλά και τα προαπαιτούμενα» που ζητούν οι πιστωτές, επεσήμανε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνόδου κρορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.

«Μόλις γίνει αυτό θα πραγματοποιηθεί μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, πιθανόν την Τετάρτη, που θα αποτελέσει το σημάδι για τα άλλα κοινοβούλια», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα εθνικά κοινοβούλια είναι προφανώς ανεξάρτητα.

Μόλις τα εθνικά κοινοβούλια εγκρίνουν τη συμφωνία, «θα έχουμε μια πιο επίσημη απόφαση» για να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, διευκρίνισε ο Ντάισελμπλουμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER