Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 18:17

Ιστορική μέρα για τη NASA: Έφτασε στον Πλούτωνα

Γράφτηκε από την
Ιστορική μέρα για τη NASA: Έφτασε στον Πλούτωνα

Ιστορική η σημερινή ημέρα για τη NASA που κατάφερε να φτάσει με το μη επανδρωμένο σκάφος της στον Πλούτωνα και να στείλει στη Γη εντυπωσιακές φωτογραφίες.

 

Πριν από λίγη ώρα το διαστημικό αεροσκάφος βρέθηκε στην κοντινότερη απόσταση, που ευκαιρούσε στον πλανήτη του Πλούτωνα και οι φωτογραφίες που κατάφερε να αποστείλει στη Γη είναι εντυπωσιακές και γεμάτες τροφή για τους επιστήμονες.

Οι έως τώρα εικόνες που έχει στείλει το "New Horizons", αποκαλύπτουν έναν πλανήτη με απρόσμενα ανώμαλη επιφάνεια και μυστηριώδεις τεράστιες σκουρόχρωμες κηλίδες στην περιοχή του ισημερινού του. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην επιφάνεια του κοκκινοκαφέ πλανήτη απεικονίζεται μια καρδιά, με τους ρομαντικούς να κάνουν λόγω για τον πλανήτη του έρωτα.

Ήταν η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα είχε την ευκαιρία να πλησιάσει "σε απόσταση αναπνοής" έναν τόσο μακρινό στη Γη πλανήτη. Ο Πλούτων περιβάλλεται από πέντε δορυφόρους, όλους με ονόματα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας (Χάρων, Νυξ, Στύγα, Κέρβερος, Ύδρα), ενώ πιθανώς υπάρχουν και άλλα φεγγάρια του, άγνωστα μέχρι σήμερα. Αξιόλογο είναι το γεγονός ότι η συσκευή απέχει από τη Γη 4,88 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και τα ραδιοσήματά της, αλλά και οι φωτογραφίες που κατάφερε αν τραβήξει χρειάστηκαν περίπου 4 ώρες για να φτάσουν στις οθόνες της NASA.

Το 'New Horizons'  χρειάστηκε περίπου 9 χρόνια για να φτάσει στον Πλούτωνα, ενώ σημειώνεται πως το σκάφος διαθέτει αρκετή ενέργεια για να ταξιδέψει άλλα 20 χρόνια.

ΠΗΓΗ: news247.gr


NEWSLETTER