Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 18:27

Έφτασαν τα 15.000.000 οι ασθενείς που ξεπέρασαν το AIDS

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έφτασαν τα 15.000.000 οι ασθενείς που ξεπέρασαν το AIDS

Ένας σπουδαίος, όσο και φιλόδοξος όταν τέθηκε, στόχος κατά της μάχης του AIDS επιτεύχθηκε, ανοίγοντας τον δρόμο της ελπίδας για εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από τον ιό HIV.

 

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι συμπληρώθηκε ο αριθμός των 15 εκατομμυρίων ασθενών, οι οποίοι ξεπέρασαν οριστικά την ασθένεια και διαβιώνουν πλέον υγιείς με τους δικούς τους ανθρώπους.

Μάλιστα, ο στόχος επιτεύχθηκε τον Μάρτιο, εννέα μήνες νωρίτερα απ' ότι αρχικώς είχε οριστεί. Η επιστημονική κοινότητα πίστευε πως είναι εφικτό να προσεγγίσει τον αριθμό ορόσημο στα τέλη του 2015, ωστόσο οι εξελίξεις αιφνιδίασαν ευχάριστα τις ομάδες μελέτης, αποδίδοντας νωρίτερα τα ευχάριστα αποτελέσματα.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή σημειώνει πως μεσολάβησαν αρκετές δεκαετίες έρευνας και επενδύσεων μεγάλων κεφαλαίων μέχρι να έρθει η στιγμή που θα υπάρχουν και θα κυκλοφορούν τα κατάλληλα και πιο αποτελεσματικά αντιρετροϊκά σκευάσματα για τους ανθρώπους σε πραγματική ανάγκη και ειδικά για όσους νοσούν στην υποσαχάρια Αφρική. 

Το 2000, όταν τα Η.Ε έθεσαν τους πρώτους στόχους αντιμετώπισης του ιού, μόλις 700.000 άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με την επιτροπή, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τους οκτώ εκατομμύρια παγκοσμίως. Στην ίδια επίσης έκθεση αναφέρεται πως από το 2000 και έπειτα οι νέες λοιμώξεις ανά έτος έχουν περιοριστεί από τα 2,6 εκατομμύρια ανά έτος, στα 1,8 εκατομμύρια, ενώ αντίστοιχα και οι απώλειες από τον ιό έχουν περιοριστεί από τα 1,6 εκατομμύρια στα 1,2 εκατομμύρια. 

Βάσει των στοιχείων, τα Ηνωμένα Έθνη είχαν δαπανήσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2014.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

 
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER