Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 20:19

Ταξιτζής καρπωνόταν τις συντάξεις των νεκρών γονέων του επί μια 5ετία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ταξιτζής καρπωνόταν τις συντάξεις των νεκρών γονέων του επί μια 5ετία

Άλλη μία ιστορία που εξηγεί μία από τις πολλές παθογένειες που μας έφτασαν την χώρα μας στη σημερινή της κατάσταση αποκαλύφθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, από την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 50χρονου άνεργου πρώην οδηγού ταξί, για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 50χρονος από τον Ιούνιο του 2009 και μέχρι τις 31 Ιουνίου 2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας του, λαμβάνοντας παράνομα από το ΙΚΑ τόσο την δική της σύνταξή όσο και την σύνταξη χηρείας που εισέπραττε η μητέρα του, όταν πέθανε ο πατέρας του.

Ο δράστης χρησιμοποιούσε συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο της μητέρας του προς αυτόν, με το οποίο τον διόριζε αντιπρόσωπο και αντίκλητό της, προκειμένου να προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη επ’ ονόματι της και να λαμβάνει την σύνταξη της, που συνολικά άγγιξε τα 1.600 ευρώ, με τον 50χρονο να ζει ζωή χαρισάμενη στον καναπέ του σπιτιού του!

Ο 50χρονος επανειλημμένα μετέβαινε σε υπηρεσίες του ΙΚΑ και με το πληρεξούσιο κατέθετε ψευδή έγγραφα και όταν πιστωνόταν η σύνταξη στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, προέβαινε στη μεταφορά των χρημάτων σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό. Η ζημία που προκλήθηκε στο ΙΚΑ εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ! Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και ενημερώθηκε το Ταμείο για τη διακοπή της σύνταξης.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER