Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 19:44

Αλ. Τσίπρας: "Αν δεν έχω τη στήριξη από την Κ.Ο. τότε δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αλ. Τσίπρας: "Αν δεν έχω τη στήριξη από την Κ.Ο. τότε δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός"

Ένα πράγμα που πρέπει να συζητήσουμε είναι εάν αυτό το δίλημμα που τέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση για συμφωνία ή Grexit ήταν πλαστό η πραγματικό, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

 

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, εάν πιστεύει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παραπλανήθηκε από κάποιο πλαστό δίλημμα, από κάποια μπλόφα των δανειστών, να βγει να το πει και πως εάν κάποιος πιστεύει όμως ότι ήταν πραγματική αυτή η απειλή, τότε θα πρέπει να αναλογιστεί και τις συνέπειες της μη συμφωνίας. 

Κλείνοντας την ομιλία του και τις εργασίες της ΚΟ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι πρωθυπουργός επειδή έχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα πάνω στην οποία στηρίζεται και πάνω στην οποία βασίζεται, για να σημειώσει ότι αν δεν έχει τη στήριξη από αυτή την Κ.Ο. τότε δυσκολεύεται να είναι πρωθυπουργός και την επόμενη μέρα. Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός δέχτηκε θερμό χειροκρότημα. 

Όσον αφορά στο ζήτημα των εναλλακτικών, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε (σσ: για συμφωνημένη έξοδο), όπως το διατύπωσε ο σύντροφος Λαπαβίτσας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το σχέδιο Σόιμπλε όμως είχε και ένα άλλο σκέλος, που ήταν η πτώση της κυβέρνησης. Κανέναν από τα δύο ενδεχόμενα δεν πρόκειται να συμβεί, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER