Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 20:02

Ψήφο κατά ευρωπαϊκή συνείδηση για τη ΝΔ

Γράφτηκε από την
Ψήφο κατά ευρωπαϊκή συνείδηση για τη ΝΔ

Σε ψήφο κατά ευρωπαϊκή συνείδηση συμφώνησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία ως εκ τούτου αναμένεται να κινηθεί συντεταγμένα στην αποψινή ψηφοφορία.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε στη συνεδρίαση αυτό που είχε δηλώσει και στις τηλεοπτικές κάμερες προσερχόμενος στη Βουλή:  «Ψηφίζουμε κατά συνείδηση, αλλά η συνείδηση μας είναι ευρωπαϊκή» . Και κάλεσε τους βουλευτές «Εάν διαφωνείτε, πείτε το τώρα, αλλά σεβαστείτε την αρχή αυτή και την πλειοψηφία» χωρίς πάντως να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία.

Το λόγο ζήτησαν και πήραν πάνω από δέκα βουλευτές, που με το βλέμμα ο καθένας στη δική του εκλογική πελατεία εξέφρασαν προβληματισμό για τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο (ΦΠΑ στα νησιά) και αυτά που θα έλθουν την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή (φορολόγηση των αγροτών).

Ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος εφαρμόζει «ομαδικό παιχνίδι» με τους βουλευτές και επενδύει κυρίως στη δύναμη της πειθούς του και στο διάλογο, είπε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους βουλευτές των αγροτικών περιοχών για να διαμορφωθούν οι θέσεις του κόμματος και να αναζητηθούν ισοδύναμα.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ν.Δ είχε συνάντηση και με τους τέσσερις βουλευτές που εκλέγονται στα νησιά του Αιγαίου (Αθανασίου, Κόνσολας, Βρούτσης, Μηταράκης) οι οποίοι έθεσαν ζήτημα για τη στάση που θα κρατήσουν δεδομένου ότι οι εκλεγόμενοι με το ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειες τους θα καταψηφίσουν, αλλά και ότι οι πολιτευτές από το ίδιο τους το κόμμα εμφανίζονται «αντιμνημονιακοί» και τους φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Στη σύσκεψη με τους νησιώτες βουλευτές συμφωνήθηκε ωστόσο ότι δεν μπορούν κατ εξαίρεση αυτοί μονο να καταψηφίσουν διότι αυτό θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου: Οι βουλευτές των αγροτικών περιοχών θα έθεταν με τη σειρά τους ζήτημα.

Προκειμένου να καθησυχάσει δε όλους τους βουλευτές, ο κ.Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι πολιτευτές που θα διαφοροποιούνται από τη στήριξη των μέτρων θα τεθούν εκτός λίστας στις επόμενες πιθανές εθνικές εκλογές.

Κατά τα λοιπά η Ν.Δ θα εξετάζει βήμα βήμα τη στάση της στις πολιτικές εξελίξεις: Ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τις απώλειες που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ (γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν τις 40) θα κληθεί να τοποθετηθεί για την επόμενη ημέρα.

ΠΗΓΗ: news247.gr


NEWSLETTER