Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 20:46

Καυγάς Δραγασάκη-Λαφαζάνη για το σχέδιο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα

Γράφτηκε από την
Καυγάς Δραγασάκη-Λαφαζάνη για το σχέδιο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε στο λεγόμενο Plan B, του Παναγιώτη Λαφαζάνη για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. 

Ο Γιάννης Δραγασάκης, αναφέρθηκε στο εναλλακτικό σχέδιο με τα 22 δισ. ευρώ, στο οποίο έχει αναφερθεί ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας πως τα χρήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μια τέτοια περίπτωση, θα καταστούν πλαστά.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, του απάντησε απο τη θέση του φωνάζοντας, πως υπαρχουν ευθύνες για το οτι φτασαμε εδώ και δεν ήμασταν οχυρωμένοι. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας τον κατηγόρησε, επίσης, ότι γι’ αυτό φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο.

Ο κ. Δραγασάκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι "δεν είναι βέβαιη η συμφωνία διότι υπάρχουν δυνάμεις στο εξωτερικό που τη βλέπουν ως ήττα και προτιμούν το GREXIT" και αναφερόμενος σε προτάσεις επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, προειδοποίησε ότι "κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ακόμη σκληρότερα μνημόνια και σε μεγαλύτερες εξαρτήσεις".

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει βαρύ και οι διαρροές σήμερα το βράδυ, είναι πιθανό να ξεπεράσουν τις 30.

ΠΗΓΗ: news247.gr


NEWSLETTER