Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 21:01

Σύλληψη παιδόφιλου που κατείχε υλικό με βιασμούς παιδιών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύλληψη παιδόφιλου που κατείχε υλικό με βιασμούς παιδιών

Στο σπίτι του δράστη στο Λαύριο, όπου διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με το φρικτό αυτό υλικό που αναπαριστούσε ανήλικα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, εντοπίστηκε και ο 32χρονος που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.  

Άφωνοι έμειναν ακόμα και οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν είδαν με τα μάτια τους το φρικτό υλικό παιδικής πορνογραφίας που είχε στην κατοχή του ένας 32χρονος από το Λαύριο, στο οποίο απεικονίζονταν βιασμοί παιδιών κάτω των πέντε ετών!

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων Peer-to-Peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε καταγραφή ηλεκτρονικών ιχνών ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της Ελλάδας.

Στη συνέχεια εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης και το πρωί της Τρίτης, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του στο Λαύριο, όπου διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με το φρικτό αυτό υλικό που αναπαριστούσε ανήλικα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, γεγονός για το οποίο ο 32χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση. Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: news247.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER