Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 09:19

Λαφαζάνης:«Δεν θέλουμε εκλογές, έχουμε μια κυβέρνηση δυνατή, που στηρίζεται από όλους»

Γράφτηκε από την
Λαφαζάνης:«Δεν θέλουμε εκλογές, έχουμε μια κυβέρνηση δυνατή, που στηρίζεται από όλους»

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση και αυτοί που είπαμε ‘όχι', στηρίζουμε την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση με την Ελλάδα ψηλά, κοινωνικά δίκαιη», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την ψηφοφορία, στο περιστύλιο της Βουλής. 

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά διαφωνούμε με τα μνημόνια, με μέτρα λιτότητας, είναι σαφές, στηρίζουμε απολύτως», για να συμπληρώσει ότι «είμαστε βουλευτές της κυβέρνησης αυτής, τη στηρίζουμε ολόθερμα, είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, τον στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, δεν στηρίζουμε το Μνημόνιο».

«Συνεχίζουμε με έναν ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο και κορμό μιας κυβέρνησης που πρέπει να ακολουθήσει και θα ακολουθήσει μια προοδευτική πορεία για να βγει η χώρα από την κρίση. Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας, αυτή θα ακολουθήσουμε», είπε.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «δεν είναι κανένας απέναντι από την κυβέρνηση, την κυβέρνηση τη στηρίζουμε πολύ δυνατά, τη στηρίζουμε ολόθερμα, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».

Ερωτηθείς τι θα κάνει αν του ζητηθεί παραίτηση, είπε ότι το θέμα της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ότι εκείνος καθορίζει το κυβερνητικό σχήμα και πως οποιαδήποτε στιγμή του ζητήσει την παραίτησή του, είναι στη διάθεσή του, «είναι σαφές αυτό». Πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός με τη θέληση του ελληνικού κλαού, «τον στηρίζουμε όλοι».

Στο ερώτημα τι θα έκανε εάν ήταν στη θέση του κ. Τσίπρα και είχε απέναντι «έναν Λαφαζάνη», ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι θα συνέχιζε να κυβερνούσε και θα προσπαθούσε όσο το δυνατό να ασκήσει μια πολιτική συμβατή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Στο ερώτημα εάν θέλει εκλογές, τόνισε ότι «όχι δεν θέλουμε εκλογές, έχουμε μια κυβέρνηση εκλεγμένη, δυνατή, που στηρίζεται από όλους μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER