Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015 16:22

Πρατηριούχος έκλεβε καύσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας

Γράφτηκε από την
Πρατηριούχος έκλεβε καύσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας

Με τη βοήθεια δύο 33χρονων Πακιστανών έκανε δολιοφθορές στον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας ένας 57χρονος βενζινοπώλης και εμπορευόταν τα καύσιμα που αντλούσε μέσω του πρατηρίου υγρών καυσίμων του οποίου είναι ιδιοκτήτης. 

Τουλάχιστον πέντε φορές από τις 17 Μαρτίου ως τις 29 Απριλίου του 2014, οι δράστες είχαν συνδέσει βάνες και σωλήνες στον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας και είχαν «ρουφήξει» συνολικά 172.332 λίτρα κηροζίνης, αξίας 184.074 ευρώ! Οι κλοπές αποκαλύφθηκαν από την έρευνα που έκαναν οι άνδρες της Ασφαλείας Θηβών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αεροπορίας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο πρατηριούχος μετέφερε με βυτιοφόρα τα κλεμμένα αεροπορικά καύσιμα στο βενζινάδικό του, όπου τα αναμείγνυε με κοινό πετρέλαιο και τα διέθετε παράνομα στο εμπόριο για να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες diesel. Οι κατηγορούμενοι, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές και φθορές και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr


NEWSLETTER